PISAC PATRIK BESON: Srbi će svojom genijalnošću prevazići izazove

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je juče francuskom piscu Patriku Besonu, koji boravi u Beogradu kao gost Sajma knjiga, na svemu što već decenijama čini kao prijatelj srpskog naroda i Srbije. „Zahvaljujem vam na intelektualnoj nezavisnosti, iskrenosti i poštenju kojima ste, kroz svoja književna dela, približili istoriju i sudbinu srpskog naroda i Srbije francuskoj javnosti”, rekao je predsednik Vučić, koji je primio Besona.

Pisac je rekao da za 32 godine, koliko dolazi u Srbiju, nijednog trenutka nije bio razočaran srpskim narodom i da je uveren da će Srbi, svom svojom genijalnošću, prevazići izazove koje nosi aktuelni politički trenutak, saopštila je pres-služba predsednika Srbije, prenosi Tanjug. On je predsedniku Vučiću uručio svoju knjigu „Đoković: Odbijam, rat zvezde”, koju je predstavio na Sajmu knjiga u Beogradu. Beson je „najveća zvezda” ovogodišnjeg Sajma knjiga, na kojem je predstavio svoju knjigu o Novaku Đokoviću.

- Advertisement -

Vučić uputio saučešće povodom tragedije u Seulu

Čuveni francuski pisac, veliki prijatelj Srbije, bio je veoma angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koja započinje knjigom objavljenom u Francuskoj – „Krik protiv klevetnika Srbije” (1995).

Beson je napisao više od 80 knjiga kao veoma plodan književnik, autor je zapaženih romana i knjiga priča poput „Dara”, „Lenjivica”, „Veština zavođenja”, „Vila Don Kihote”, „Stanje duha”, „Bogatašica”, „Beograd City”, „Brabanovi”, „Srđan”, „Miloš i Milena i Julije i Isak”, „Titanika”, „Puškinova smrt”, „Hristov grob”, „Izvesna Melanhonija”, „Romani iz mladosti”…

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu