4.4 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

PIKSI: Igrači nisu mogli da veruju da vide Vučića!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Meni nikakav novac ne treba, taj milion od države znači da nas ona podržava, to je samo dodatni vetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsednik doći da ih isprati, samo sam ja znao, jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam. Igrači nisu mogli da veruju da ih je posetio predsednik Vučić“, rekao je selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi.

Selektor „orlova“ je gostovao na televiziji K1, gde je pričao o plasmanu na Svetsko prvenstvo, slavlju fudbalera posle pobede nad Portugalom, ali i o milion evra nagrade zbog trijumfa u Lisabonu.

Istakao je da ima još mnogo vremena da se govori o Svetskom prvenstvu, ali da njemu kao selektoru, uopšte ne treba mnogo vremena.

- Advertisement -

– Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobedimo – rekao je Stojković i dodao:

– Na meni je da ih samo poguram ka cilju. Ne može vojska da ima lošeg generala. On mora da bude strateg.

Kazao je selektor i da je prethodnih dana čuo mnogo pohvala na svoj račun, ali da su uspeh postigli igrači na terenu.

- Advertisement -

– Ništa ja specijalno nisam uradio. Na terenu ste videli šta sve mogu i šta su uradili igrači. Video sam u njima odavno potencijal i postali su jedna zdrava družina, a atmosfera u timu je takva da trener može samo da je poželi. Vrlo je sve jednostavno, slušali su i uradili sve što sam od njih tražio. Moraju da mi veruju, jer ja njih ne lažem. Ja verujem u svoje instinkte i u ono što radim – kazao je Piksi na K1.Dragan Stojković Piksi FOTO: PrintscreenDragan Stojković Piksi FOTO: Printscreen

Istakao je da od igrača traži da budu pametni.

– Moramo da budemo pametniji od protivnika i ne treba da nas zanima kako se taj protivnik zove. Nikada nisam prihvatao to što su neki govorili da ne znamo da igramo fudbal. Moramo uvek da igramo za gol više, a i ako izgubimo – da nas aplauzom isprate sa terena. Moj cilj je da reprezentacija ima ličnu kartu. Da kada dođete na stadion znate da ćete gledati lep, dinamičan, fudbal u kom se rizikuje. A ne da kažete da ste izgubili dva sata na stadionu.

– Kada utišate „La Luž“ sa 62.000 navijača – za to se živi! Ja bih sve prodao da odem u Katar, meni nikakav novac ne treba. Taj milion od države, to znači da nas država podržava, to je samo dodatni vetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsednik doći da ih isprati, samo sam ja znao jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam. To su za mene trivije, a vidim da se mnogi time bave. Igrači nisu mogli da veruju da ih je posetio predsednik.

Istakao je selektor da je otadžbina gladna fudbalskih uspeha.

– To što nosimo dres, grb i pevamo himnu, to je čast i velika odgovornost, ali ne sme biti straha. Svakoga možemo da pobedimo – izričit je selektor.

Dragan Stojković kazao je da razume euforiju koja vlada u narodu, ali da je u timu ne dozvoljava.

– Razumem euforiju ali ja sam totalno na zemlji i to tražim i od igrača. Neka se ljudi osećaju lepo, mi smo uradili divan posao. Voleo bih da kao narod pokažemo jedinstvo u periodu pred nama, baš kao što su ga pokazali momci u Lisabonu. Imamo samo jednu zemlju, a ona je mala, i ako se delimo neće na dobro izaći. Tražim podršku od naroda. Daće momci više od maksimuma ako ih svi podržavamo.Dragan Stojković Piksi FOTO: PrintscreenDragan Stojković Piksi FOTO: Printscreen

Stojković je kazao i da je reprezentativcima čestitao zbog načina na koji su se ponašali nakon pobede.

– Bilo je slavlja u svlačionici i moram da im čestitam na ponašanju. Tražio sam da budu džentlmeni i rekao da neću da čujem ciku, vrisku, polivanje šampanjcima… Moramo da pokažemo respekt prema velikom Portugalu, jer je cela zemlja u suzama i ne smemo svojim ponašanjem da dolivamo ulje na vatru – rekao je Stojković i zaključio:

– Prema ljudima u hotelu da pokažemo poštovanje jer nas oni goste i hrane. Rekao sam im: Kada se vratimo u Beograd radite šta hoćete ali do tada budite džentlmeni i sportisti. Ne uzvisi se, hodaj po zemlji. Nemoj previše da letiš, jer ako tresneš to mnogo boli. Ja sam popio jedno pivo u hotelu i to je bilo to. Napravićemo verovatno neko druženje i večeru, ali nije to najbitnija stvar.

- Advertisement -
SourceK1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti