PIKAC PROGOVORIO O TOME KAKO SE GLUMCI UVLAČE VUČIĆU: Oni odlično žive, ja mogu samo probleme da imam

Obavezno pročitajte

Glumac Bojan Dimitrijević, na pitanje Danasa kako komentariše izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića u emisiji Persona non grata na N1 da je predsednik Aleksandar Vućić za našu političku scenu De Gol odgovara skrećući pažnju na tibetansku poslovicu i dodaje da njegove kolege koje podržavaju vlast odlično žive, dok komentari koje tražimo od njega, njemu mogu samo da naškode.

– Pada mi na pamet tibetanska poslovica: „Problem nije tamo gde ga vidiš nego odakle ga posmatraš.“ Sinoć sam u skoro praznoj sali gledao jednu genijalnu predstavu i jako bih voleo da pričam o umetnosti koja jedva preživljava u polupraznim salama dok šund i primitivizam puni dvorane i arene.

- Advertisement -

Umesto toga pitate me da danas komentarišem izjavu gospodina Manojlovića, juče izjavu gospodina Kusturice a sutra izjavu gospodina Ristovskog. Dakle, da ja, običan umetnik, ocenjujem svoje najelitnije kolege koji očigledno žive fenomenalno jer podržavaju ovu vlast ili generalno svaku vlast i ne vide ili ih ne zanima kako živi narod. Oni će od svojih izjava imati koristi i biće upamćeni kao naši najveći umetnici dok ću ja od ovakvih izjava koje Vi tražite od mene imati samo štetu i biću zaboravljen još za života. Molim Vas da me ubuduće pitate o kulturi i umetnosti a ne o rekla-kazala nekulturi – poručio je glumac Bojan Dimitrijević.

Podsetimo, gostujući u emisiji Persona non grata na N1, proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji rekao je da njega niko ne upotrebljava i da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište.

Za predsednika Aleksandra Vučića je rekao da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.

– Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol – rekao je Manojlović, za N1.

Na pitanje da pojasni, kazao je da Vučić „vodi politiku koja ima takve rezultate“.

Upitan šta je cena kada umetnik podrži vlast, ističe da ništa nije dobio, a za navode da mu je obećavana zgrada za pozorište kaže da su „velika laž i sramota“. Kako je kazao, demokratija je „luksuz istorijskih činjenica koje nismo u glavu stavili“.

– Nemamo iskustvo kroz koje moramo proći da bimo gradili demokratiju koja nam je neophodna – rekao je Manojlović.

On je skrenuo pažnju i da je ove godine Fest prikazivao filmove iz celog sveta , uz konstataciju da je bezobrazluk da se govori da je proruski.

SourceDanas

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu