15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

PIJAČNI PRODAVCI SE POBUNILI I BLOKIRALI BEOGRAD: Stigli u centar grada, sledeća stanica RTS

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pijačni prodavci krenuli su u protest zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijace. Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca rekao za N1 da je šetnja krenula od Ušća, da će ići preko Terazijskog tunela, RTS, Predsedništva pa sve do Slavije. Izvinio se građanima što će trg Slavija biti blokiran i najavio da će protest trajati do 18 sati. Saobraćaj preko Brankovog mosta je normalizovan, nakon što je kolona stigla do Zelenog venca, a potom se Terazijskim tunelom i Makedonskom ulicom uputila ka zgradi RTS u Takovskoj.

Normalizovan saobraćaj preko Brankovog mosta

- Advertisement -

Saobraćaj preko Brankovog mosta, u smeru ka centru grada je normalizovan, nakon što je kolona pijačnih prodavaca stigla do Zelenog venca, a potom i do Terazijskog tunela.11:40

Pijačni prodavci: Kase bi značile moj kraj, ne bih imao da hranim unuke

Pijačni prodavci, rekli su za N1, pre nego što su krenuli u šetnju beogradskim ulicama da bi uvođenje fiskalnih kasa značio njihov kraj.

„Nemoguće je imati kasu na buvljaku, ne znam čemu ovo vodi. To bi bio moj kraj, ne bih imao da hranim unučad, ni za hleb, sin mi ne radi, žena mi ima 14.000 penziju, ali to nije povod da mrzimo nekoga. Došlo nas je tridesetak, radimo godinama na buvljaku“, rekao je on.11:28

Pijačni prodavci krenuli ka zgradi RTS

- Advertisement -

Pijačni prodavci stigli su preko Brankovog mosta do Zelenog venca, a zatim Terazijskim tunelom krenuli ka zgradi RTS Makedonskom ulicom.10:45

Blokiran Brankov most u smeru ka Beogradu

Kolona stigla do Brankovog mosta, smer od Novog Beograda ka centru grada je blokiran, dok se u suprotnom smeru saobraćaj odvija normalno, javlja reporter N1 sa lica mesta.

Pijačni prodavci krenuli u protest – uz izvinjenje Beograđanima, blokada Slavije

Praštalo je rekao da će se ispred RTS obratiti, a potom idu ispred Predsedništva.

„Poslali smo zahteve, on je čovek koji je dobio dva miliona glasova, pa i nekih od nas. Ovaj narod ako je ugrožen, makar da postoji neki nivo dostojanstva, treba nam 15 minuta, spremni smo na svaki odgovor – ili da želi ili da želi ali da ne može, ili da ne želi da pomogne, želimo odgovor. Jedna po jedna grupa građana gubi pravo na egzistenciju, trebaju da nas podrže, pozivamo sve da nam se pridruže, svi koji se osećaju obeshrabreno“, naveo je Praštalo.

Navodi da se njihovi zahtevi potpuno ignorisani, da nije bilo odgovora, sa namerom da se njihova situacija, kako je rekao – amortizuje.

„Čeka se 1. maj da ovi ljudi ostanu bez posla“, rekao je i dodao da prilikom prethodnog protesta kada je prenoćio ispred Predsedništva, predsednika Vučića nije video.

„Tada smo bili pozvani u Sekretarijat, dali su nam lažnu nadu, dobili smo poziv da je predmet završen. Igraju se sa nama, sa ljudima koji pošteno pokušavaju da prežive. Nemamo šta da tražimo ispred Nemanjine, Predsedništvo je naša tačka – mi tražimo 10 minuta, posle idemo na Slaviju, naš tim ide ispred Predsedništva, hoćemo vreme i mesto za sastanak“, kazao je Praštalo.

Praštalo je ranije rekao za N1 da su na njihov zahtev da im se da poseban status i da se izuzmu iz sistema e-fiskalizacije – ostali nemi i ministarstvo finansija, kao i predsednik Srbije koji je, kako navodi, obećao da će se sa predstavnicima pijačnih prodavaca sastati – nakon izbora.

N1

On sumnja da je peticiju sa skoro 16 hiljada potpisa neko do sada uopšte uzeo u razmatranje.

Pijačni prodavci proveli su noć 30. na 31. mart ispred Predsedništva Srbije i tom prilikom rekli da će ostati tu sve dok ih ne primi predsednik Aleksandar Vučić ili neko iz njegovog kabineta, da bi se narednog jutra povukli sa ulica, rekavši da se protest ne završava, već da ga pauziraju.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti