19.8 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

PICOUSTI VUČIĆ PEČE SLINU NA TIHOJ VATRI: Ko će da izgori?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sukob u vladajućoj partiji između lidera SNS Aleksandra Vučića i ministra odbrane i nakada njegove desne ruke, Nebojše Stefanovića, nastavljen i nakon navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić, da je direktor Vojno-bezbednosno agencije Đuro Jovanić bio Vučićev “nosač kofera” na putovanjima po Ujedinjenim Arapskim Emiratima. I dok je Stefanović među retkima reagovao na ovu vest, braneći Vučića i Jovanića od informacija koje je Tepić iznela, prorežimski mediji su čitavu priču iskoristili kako bi ponovo Stefanovića optužili za “izdaju predsednika”.

Od početka godine, tačnije od hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka, tinja sukob između Vučića i Stefanovića. Dok s jedne strane Stefanović pokušava da spusti loptu, govoreći kako ne postoje problemi između njega i njegovog šefa, prorežimski mediji, koji su pod direktnom kontrolom predsednika države, nastavljaju rat sa ministrom odbrane.

- Advertisement -

Podsetimo, na konferenciji za medije, potpredesednica SSP, Marinika Tepić navela je kako je direktor Vojno-bezbednosne agencije, brigadni general Đuro Jovanić, čovek koga zovu „nosač kofera“ Aleksandra Vučića na putovanjima po Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Rekla je i da Jovanić svoj uspon duguje upravo predsedniku države.

Vedete Srpske napredne stranke, poznati po štancovanju saopštenja na svaki pomen predsednika države, većinom su ostale neme na ove navode Tepić.

Nebojša Stefanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iznenađujuće, među prvima se oglasio aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović, tvrdeći da podržava rad Jovanića. Naravno, nije izostalo ni ulagivanje Vučiću.

- Advertisement -

„Napadi na njega motivisani su samo činjenicom da je jedan deo svoje karijere proveo uz predsednika Vučića, što mu samo služi na čast, ali i zato što pripada vojsci koja jača svakoga dana i jeste ključni faktor bezbednosti svim našim građanima“, rekao je Stefanović.

U naletu inspiracije, Stefanović je podsetio na stara dobra vremena kad je bio prva udarna pesnica Aleksandra Vučića, pa je tako u saopštenju naglasio da opozicija udara na predsednika države kako bi se dokopala vlasti.

Međutim, pomenuto saopštenje nije ni malo pomoglo Stefanoviću, pa su ubrzo prorežimski mediji ponovo našli povod da otovre rafalnu paljbu u njegovom pravcu i da ga optuže da “izdaje Vučića”.

Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uprkos tome što se ministar vojni trudi da ponovo pridobije poverenje svog političkog oca i mentora, deluje da druga strana ne odustaje od ranije iznetih optužbi na njegov račun, a konferencija za medije potpredsednice SSP bila je samo povod da se Stefanović optuži da šuruje sa opozicijom kako bi se zaštitio od odgovornosti za prisluškivanje lidera naprednjaka.

Ovo nije prvi put da se ministar odbrane somoponižava iz njemu znanih razloga sve sa ciljem da se dodvori Vučiću, koji ga, s druge strane, davi kao zmija žabu, ne puštajući ga nijednog trenutka da pomisli da su stvari između njih dvojice – čiste.

Kad je advokat Borivoje Borović krajem avgusta naveo da zasluge za hapšenje klana Veljka Belivuka pripadaju Stefanoviću, bivši šef policije je brže bolje pohitao da se ogradi od svega i da sve pripiše Vučiću.

Advokat Borivoje Borović Foto: Nova S

„Kao advokat, Borivoje Borović vrlo dobro zna da proces razbijanja velikih kriminalnih grupa nije posao za jednog čoveka, pa bio on i ministar unutrašnjih poslova, već da je to rezultat velikog rada, hrabrosti i upornosti pripadnika policije i BIA. A pošto je političar, on to ne želi da prizna, već pokušava da stekne jeftine poene na medijskim tračevima. Najzaslužniji za stalnu i uspešnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala, pa i za razbijanje najopasnijih kriminalnih grupa je predsednik Aleksandar Vučić, koji je tu borbu stavio na sam vrh svoje državničke agende i njoj je posvećen bez ostatka”, poručivao je on.

Nešto kasnije, Stefanović je napomenuo da je Vučić, koji ga razvlači preko gotovo svih medija, njegov prijatelj i da će karijeru okončati u Srpskoj naprednoj stranci.

On je, gostujući na televiziji Prva, rekao da se njihov odnos nije menjao, da je Vučić njegov “prijatelj i šef” kojem duguje mnogo u životu, jer da njega nije bilo, ne bi se ni bavio politikom.

Mada sa sigurnošću može da kaže da su njegovi politički počeci vezani za Vučića, Stefanović očigledno nije siguran da li će i kraj zavisiti od volje istog čoveka. Do tad će pisati saopštenja i tražiti oprost, nadajući se da njegov “prijatelj i šef” ipak neće pustiti niz vodu.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti