24.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

NAROD SE POBUNIO: Za 5 sati preko 8.500 građana potpisalo peticiju protiv izbora Dolovac!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vlada Republike Srbije je podnela predlog Narodnoj skupštini da se po hitnom postupku izabere Zagorka Dolovac ponovo, treći put za Republičkog javnog tužioca. Mimo javnosti, preko leta žele da na brzinu vanredno prošvercuju izbor sa netačnim obrazloženjem kako se izbor mora sprovesti blagovremeno inače će nastupiti štetne posledice. U pitanju je potpuno netačan navod. Zagorki Dolovac mandat ističe u decembru i izbor za Republičkog javnog tužioca nema potrebe obavljati po hitnom postupku, niti na vanrednoj sednici.

Za samo 5 sati nakon objavljivanja peticije Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti na platformi Kreni Promeni preko 8.500 građana je potpisalo peticiju protiv izbora Zagorke Dolovac.

NAROD SE POBUNIO: Za 5 sati preko 8.500 građana potpisalo peticiju protiv izbora Dolovac! 1

Glasanjem u letnjim mesecima zapravo se pokušava prošvercovati izbor za jednu od najbitnijih državnih funkcija, kada je javnost uspavana. Naglašavamo da je cela procedura izbora sprovedena netransparentno. A posebnu zabrinutost izražavamo činjenicom da se na ovoj funkciji nalazi osoba koja je već birana dva mandata od 2009. godine. Novim (trećim) izborom jedna osoba će se nalaziti na funkciji 18 godina.

- Advertisement -

U demokratskim društvima ograničava se mogućnost reizbora kako ne bi došlo do privatizacije institucija i njene kontrole od strane političkog faktora. Funkcija Republičkog tužiloca pretvorena je u sluškinju i ove i prethodne vlasti. A uloga Zagorke Dolovac posebno je problematična zbog sramne reforme pravosuđa 2010. godine, ćutanja na tabloidizaciju i pritiske političara, kao i brojne kriminalne afere koje nisu rešene.

Neće nastupiti nikakve štetne posledice ako ne izaberemo Z. Dolovac odmah. Upravo suprotno njen izbor na ovaj način je štetna posledica.

Pozivamo građane da nastave sa potpisivanjem peticije klikom na ovde.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti