Peti dan protesta poljoprivrednika: Blokada i u Vršcu

Obavezno pročitajte

Poljoprivrednici u Srbiji protestuju peti dan zaredom. Ističu da zahtevi ostaju isti i da se blokade puteva nastavljaju. Protest se proširio i na Vršac, a poljoprivrednici navode da će blokade puteva postati duže.

Nezadovoljni poljoprivrednici traže ukidanje akciza na gorivo i uređenje tržišta prometa i robne berze što su, kako su istakli, dogovorili još u maju.

- Advertisement -

Osim toga, Ministarstvu poljoprivrede dostavili su listu zahteva za 2024. godinu, a to su: Subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju – 35.000 dinara, najkasnije do 31.3. tekuće godine; Premija za mleko 19 dinara po litri; Subvencionisani krediti u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti; Brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa; Podsticaji za priplodne mlečne krave – 40.000 dinara po grlu;

FOTO: ATAImagesFOTO: ATAImages


Jednokratna stimulacija za odgoj junica na prelasku u kategoriju priplodne krave – 100.000 dinara; Ukidanje ograničenja od 19 grla goveda za konkurs nabavke opreme za stočarsku proizvodnju; Stimulacija za odgoj tova junadi domaćih rasa (ne iz uvoza!) -25.000 dinara po grlu; Rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednike.

Poljoprivrednici koji protestuju danas će na tri sata blokirati prilaz auto-putu u Novom Sadu kod Kaćke petlje, što je ujedno i veza sa magistralnim putem ka Zrenjaninu. Blokada kod Kaćke petlje trajaće od 11 do 14 časova. U drugim delovima Vojvodine i Srbije očekuju su duže blokade puteva.

Poljoprivrednik Jovan Jovanov rekao je da je put kod Bavaništa blokiran. Blokade će trajati 1 sat i 20 minuta, a 40 minuta će se vozila propuštati.

Blokada je u devet sati počela i u Staroj Pazovi, Čelarevu, Somboru i drugim mestima.

FOTO: ATAImagesFOTO: ATAImages

Blokade su najavljene na sledećim lokacijama: Aradac, Subotica, Sombor, Kikinda, Zrenjanin , Novi Sad, Stara Pazova, Požarevac, Čenta, Gložan, Rača, Čelarevo, Dolovo, Bavanište, Kuzmin, Tovariševo, Bač, Brestovac , Bački Petrovac Pivnice, Srpska Crnja, Banatsko Novo Selo, Bašaid, Vršac…

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Novi plan Izraela: Spremili sistem vodenih pumpi kojim mogu da potope tunele Hamasa

Izrael je razvio veliki sistem pumpi koje bi mogao da iskoristi i poplavi tunele ispod Pojasa Gaze koje koristi...

Još priča na sličnu temu