PETER SIJARTO ISTUPIO: Sankcije uvedene Rusiji nanele više štete Evropskoj uniji

Obavezno pročitajte

BUDIMPEŠTA – Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da sankcije Zapada uvedene Rusiji nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini i samo su pogoršali ekonomsku situaciju u Evropi, kao i da planirani deveti paket sankcija neće biti izuzetak.

„Sankcije su nanele ozbiljnu štetu svima, ali Evropa nažalost još uvek nije napustila ovu politiku”, rekao je ministar u video obraćanju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, deveti paket sankcija koji je sada u pripremi „po svemu sudeći će dodatno pogoršati situaciju u Evropi”.

„Proteklih osam paketa sankcija pokazalo je da je svaki od njih naneo više štete nama, Evropljanima, nego onima kojima su bili namenjeni”, rekao je ministar.

Dodao je da uvedene sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini već da su samo stvorile probleme i teškoće za zemlje Evropske unije.

„Naš cilj je da odbranimo nacionalne interese Mađarske. Ne smemo dozvoliti da sankcije još više štete mađarskoj ekonomiji”, saopštio je Sijarto, prenosi Tanjug.

Mađarski ministar je pozvao sve Mađare da izraze svoj stav o sankcijama tokom konsultacija na nacionalnom nivou u zemlji koje će trajati do 15. decembra.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu