8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

PEŠAČIO DO BEOGRADA, BORIO SE 6 GODINA: Đorđu vraćaju ćerke!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film „Otac“, maloletna deca biće vraćena.

Kako za Telegraf.rs navode iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.

„Čekam da mi deca dođu, nemam ništa drugo sem nade“

- Advertisement -

– Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje – navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

Pešačio pet puta do Beograda

- Advertisement -

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.Đorđe Joksimović FOTO: Printscreen/YouTubeĐorđe Joksimović FOTO: Printscreen/YouTube

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti