PERIŠIĆ: Rusi nemaju gubitke, ukrajinski su ogromni! Ruska pomoć zavisi od srpskog zahteva!

Obavezno pročitajte

To što se ne graničimo sa Rusijom nije nikakav problem za Ruse. Oni Srbiji uvek mogu poslati vojnu pomoć ako postoji srpski zahtev, rekao je profesor geopolitike doktor Srđan Perišić prilikom gostovanja u emisiji reč produkcije Helmkast.

– Oni imaju načina. Nije ni Sirija graničila sa Rusijom, ali su došli sa ogromnom vojnom silom i odbranili Siriju. Prema mojim informacijama, ukoliko bi taj srpski zahtev postojao, Rusi imaju načina kako bi vojno došli i u Srbiju i u Republiku Srpsku – konstatovao je Perišić.

- Advertisement -

On je time odgovorio na pitanje može li nam Rusija i vojno pomoći da povaratimo Kosovo i Metohiju, iako smo okruženo NATO i EU zemljama, mada je kazao da najpre mi moramo biti aktivni učesnik tog rata.

– Ne možemo da čekamo ruski poklon kojim ćemo mi Srbi biti oslobođeni od zapadne ideologije, politike i pritisaka. Mi moramo aktivno da budemo prisutni, i jesmo na neki način prisutni, upravo ovim litijama. To jeste oblik otpora. Mi smo time na strani Rusije. Ali bilo bi najbolje i kada bi vlast bila na strani ove ruske borbe. Ne možemo čekati da nam neko KiM oslobodi, makar i Rusi – kazao je on, pa dodao:

– Ruska pomoć na Balkanu ne zavisi od ruske želje, već od srpskog zahteva. Tog srpskog zahteva još uvek nema. Nema ga decenijama. Možda i čitav vek. To je naš problem. Taj zahtev mora da dođe od srpske elite, jer ona vlada. Sigurno da narod to želi, ali elite se pitaju i donose odluke.

Govoreći o poseti Donjecku i zatvoru koji su Ukrajinci bombardovali ubivši desetine svojih zarobljenih boraca i ranili takođe veliki broj, kazao je da su osim Srba u delegaciji bili Francuzi, Italijani, jedan Nemac, Kinezi, Sirijci i Nikaragvanci, kao i američki glumac i producent Stiven Sigal.

On je rekao da je gađanje zatovra bio zajednički zločin Kijeva i Vašingtona.

– Amerikanci su dali rakete Himars, daju podatke za navođenje, a i nema mnogo Ukrajinaca koji su osposobljeni da upravljaju tim raketnim sistemima – obrazložio je on zašto je SAD uvrstio u odgovorne za ovaj zločin.

Kako je rekao, delegacija je razgovarala sa četvoricom zarobljenika, koji imaju 20 do 22 godine.

– Oni su veoma mladi i oni nemaju pojma šta se dešava! Oni su svi iz centralnog i istočnog dela bivše Ukrajine, iz Dnjepropetrovska, Harkovska, Zaporožja, i svi imaju ruska imena i prezimena i svi govore ruski. Oni su rekli da su svesni da su pogođeni od njihovih komandanata kijevskog režima, ali ne mogu da objasne zašto. Kad smo ih pitali koji im je maternji jezik, oni su rekli ruski. A šta ste po nacionalnom opredeljenju, oni su rekli Ukrajinci, i to čvrsto. Nisu mogli da objasne kako govore ruski, a Ukrajinci su. Zašto? Pa pazite, oni su mladi, a 2014. godine kada je Ukrajina prestala da postoji i srušen politički i pravni sistem, tada su imali 12 ili 14 godina, tih godina počinje ukidanje istorije u školama u Ukrajini kao predmeta – otkrio je Perišić.

Prema njegovim rečima, prvo su proglasili istoriju za izborni predmet, a kasnije je i potpuno ukinuli.

– I od ove četvorice, najstariji je znao da je postojao Sovjetski savez i Carska Rusija, a ova trojica nemaju predstave da je postojala Carska Rusija, da je postojao Sovjetski Savez i da je Ukrajina bila uopšte u sastavu SSSR-a – naveo je sagovornik Helmkasta šokantne podatke.

On je zaključio da je Kijev krenuo u ekstremnu i neviđenu indoktrinaciju mladog stanovništva, brišući im pamćenje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu