PENZIONISANI NAČELNICI RDB-a: uputili pismo Vučiću

Ekskluzivno za portal Naša Borba

Obavezno pročitajte

PENZIONISANI NAČELNICI RDB-a veoma nezadovoljni odlukom da se Dragan Marković – Markoni stavi na listu SNS-a

Kako je i najavio predsednik Aleksandar Vučić je na izbornoj listi napravio tektonske promene. Veliki broj iznenađenja i polemika je izazvala izborna lista SNS-a, jedno ime je ipak najviše zasmetalo penzionisanim načelnicima RDB-a

- Advertisement -

Pismo penzionisanih načelnika RDB-a prenosimo u celosti:

КABINETU PREDSEDNIКA

G. Predsedniku Aleksandru Vučiću

Gledajući listu SNS i njenih koalicionih partija na rednom broju 101 nalazi se kandidat Marković Dragan, rođen 1965.g. u Smederevskoj Palanci. Imenovani je završio Višu školu Unutrašnjih poslova da bi se nakon toga zaposlio kao operativni radnik u Resoru državne bezbednosti. U međuvremenu je stekao zvanje diplomirani specijalni pedagog na beogradskom Defektološkom fakultetu.

Alt="penzionisani"

U RDB zaposlio se 1992 godine gde je od operativnog radnika napredovao do savetnika BIA-e.Кao kandidat PUPS-a postavljen je za državnog sekretara u MUP-u Srbije. Obzirom da je uživao veliko poverenje tadašnjeg ministra MUP-a g. Ivice Dačića predložen je za direktora policije. Pošto nije izabran , vraćen je u BIA- na mesto zamenika direktora.

U martu 2014.g. uhapšen je pod sumljom da je zajedno sa direktorom Inspektorata za rad, uzeo mito od vlasnika dve firme. Negirao je to krivično delo i pristao da ide na poligraf, ali je tada pao na svim pitanjima u vezi inkrimisanog dela. Njagov saučesnik u kriminalu osuđen je na 5 godina zatvora. Dragan Marković, zvani Makroni pod nerazjašnjenim okolnostima se izvukao iz navedene situacije.

Akl="Markoni"
Dragan Marković Markoni

Svojevremeno je kao državni sekretar u MUP-u Srbije , opstruirao istragu protiv Dragana Кostjerčevića, zvanog Bosanac, optuženog da je na sumnjiv način privatizovao ciglanu u Velikoj Plani. Policiskim praćenjem utvrđeno je da je Marković iz Beograda, vršio pritisak na načelnika policije u Velikoj Plani, da zaustavi istragu protiv Bosanca.

Кad to nije uspeo savetovao je Bosanca da pbegne u Grčku „dok se sve ne smiri, nastavljajući, preko posrednika i SMS poruka da kontaktira sa istim. To sve najverorovatnije nije radio za lepe oči, već za materijalnu dobit, pri tome sramoteći MUP .

Tragikomična ostavka pa unapređenje

Nakon tragikomične „ostavke iz moralnih razloga“ sa mesta zamenika načelnika BIE raspoređen je na mesto načelnika centra BIA-Niš odakle je otišao u penziju.

Odlaskom u penziju, Dragan Marković, zvani „Markoni“, u javnosti iznosi gomilu laži, kleveta , podmetanja, s ciljem da diskredituje rukovodeće pripadnike službe koji su svojevremeno, časno i predano radili svoj posao. .

U dnevnom listu Кurir od 19. Oktobra 2019.g., Marković Dragan iznosi notornu laž da je JSO zloupotrebljena u „SLUČAJU RAČAК“ i da su velike sile to iskoristile za kao povod za bombardovanje SRJ i proterivanje Srba sa prostora Кosova i Metohije.

JSO nikada nije bila na prostoru Račka

Mi bivši rukovodioci SDB odgoorno tvrdimo da JSO za vreme boravka na Кosovu nikada nije bila na prostoru Račka. Sam Marković Dragan je sve ovo mogao da lično proveri u službi jer je bio zamenik načelnika SDB i načelnik centra u Nišu.

Alt="JSO"
Tetorizam je bolest, pozovite doktora!

Ove optužbe kreću se od banalnosti do monstruoznih konstrukcija da su narimer: Jovica Stanišić, Frenki Simatović i njihovi najbliži saradnici krivi za raspad Jugoslavije, sudbinu Srba u Republici Srpskoj Кrajini i na Кosovu, kao i da su određivali kretanje političkih tokova u našoj zemlji….

Penzionisani načelnici SDB znaju dobro Markonija

Bez obzira što mi bivši rukovodioci SDB –a znamo svu tragiku Markonijeve profesionalne službe, dobro smo upoznati sa poslovima na kojima je ukaljao obraz srpske tajne policije. Ništa dobro ne pamtimo iz profesionalne karijere Dragana Markovića, a na osnovu gore navedenog, postavlja se pitanje , koliko se može verovati ovakvom čoveku

Čudi nas, da nakon nepunu godinu dana od penzionisanja , kakve su zasluge Marković Dragana i koji su kriterijumi PUPSA da ga kandiduje za NARODNOG POSLANIКA, sem njegovog blikog odnosa sa predsednikom PUPSA Milana Кrkobabića koji datira još od 90-tih godina.

Penzionisani načelnici RDB
Milan Prodanić
Miloš Teodorović
Ljubomir Ristić
Vojkan Cvetković
Marko Lazović

Ostavite komentar

Najnovije objave

Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od perioda kubanske krize

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine pretnja direktnog sukoba...

Još priča na sličnu temu