16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

PENTAGON OPTUŽIO PUTINA ZA IZOPAČENOST I SVIREPOST: Tamo se ubijaju žena i deca

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Portparol Pentagona optužio je danas Vladimira Putina za „izopačenost“ i „svirepost“ zbog načina na koji se ruske snage ponašaju u Ukrajini, gde se optužuju za ubistva civila, uključujući i dece.

Upitan tokom konferencije za novinare o psihološkom stanju ruskog predsednika u ovoj fazi sukoba, portparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi je bio na ivici suza dok je govorio o strašnim stvarima koje se pripisuju ruskim snagama.

- Advertisement -

„Teško je gledati neke slike i zamisliti da neki ozbiljan vođa može to da radi. Ne znam ja njegovo psihološko stanje, ali mislim da možemo govoriti o njegovoj izopačenosti“, rekao je Kirbi koji je obično poznat po svojoj uzdržanosti i smirenosti pred kamerama.

Kirbi je rekao je da je to „brutalnost najhladnije i najizopačenije vrste“.

„Mislim da ne uviđamo u potpunosti stepen do kog on primenjuje tu vrstu nasilja i svireposti i kao što sam rekao izopačenosti nad nedužnim ljudima, nad osobama koji nisu borci, nad civilima, sa takvim potpunim neobaziranjem na živote koje uzima“, rekao je on.

- Advertisement -

Kirbi je rekao da je teško gledati na to što Putin radi u Ukrajini i pomisliti da bi „neka etička, moralna osoba to mogla da opravda“.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: