PENTAGON OPTUŽIO PUTINA ZA IZOPAČENOST I SVIREPOST: Tamo se ubijaju žena i deca

Obavezno pročitajte

Portparol Pentagona optužio je danas Vladimira Putina za „izopačenost“ i „svirepost“ zbog načina na koji se ruske snage ponašaju u Ukrajini, gde se optužuju za ubistva civila, uključujući i dece.

Upitan tokom konferencije za novinare o psihološkom stanju ruskog predsednika u ovoj fazi sukoba, portparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi je bio na ivici suza dok je govorio o strašnim stvarima koje se pripisuju ruskim snagama.

- Advertisement -

„Teško je gledati neke slike i zamisliti da neki ozbiljan vođa može to da radi. Ne znam ja njegovo psihološko stanje, ali mislim da možemo govoriti o njegovoj izopačenosti“, rekao je Kirbi koji je obično poznat po svojoj uzdržanosti i smirenosti pred kamerama.

Kirbi je rekao je da je to „brutalnost najhladnije i najizopačenije vrste“.

„Mislim da ne uviđamo u potpunosti stepen do kog on primenjuje tu vrstu nasilja i svireposti i kao što sam rekao izopačenosti nad nedužnim ljudima, nad osobama koji nisu borci, nad civilima, sa takvim potpunim neobaziranjem na živote koje uzima“, rekao je on.

Kirbi je rekao da je teško gledati na to što Putin radi u Ukrajini i pomisliti da bi „neka etička, moralna osoba to mogla da opravda“.

SourceDanas

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu