20.1 C
Belgrade
četvrtak, 26 maja, 2022

PCR TEST POSTAJE PRC TEST ZA SRBE: Kon po džepu sirotinje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukoliko želite na lični zahtev da obavite Pi-si-ar testiranje na korona virus to možete uraditi u gotovo svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje Srbije. Od 1. januara cena testiranja na lični zahtev će poskupeti, a epidemiolog Predrag Kon kaže da ekonomski razlog nije jedini.

Testiranje na lični zahtev će do kraja godine koštati 6.000 dinara, a od 1. januara 2021. koštaće 3.000 dinara više, odnosno 9.000 dinara. Cena testiranja na lični zahtev za strane državljane je 18.000 dinara.

KON,

Kon je za TV Prava rekao da se o ceni Pi-si-ar testova govori već nekoliko meseci, ali da na samom Kriznom štabu uopšte nije bilo govora o ceni.

- Advertisement -

On je rekao da je Pi-si-ar test kod nas bio najjeftiniji u regionu.

Na pitanje da li će nova cena Pi-si-ar testa dovesti do toga da se manji broj ljudi testira, Kon je rekao: „Iskreno da Vam kažem ja nisam o tome razmišljao. Ono što je sigurno to je ekonomska stvar, ali ima i funkciju obraćanja. Onaj ko taj test uzima isključivo zbog putovanja, možda zbog cene i odustane što je u ovom trenutku dobra stvar“.

On je naglasio da ipak cena pi-si-ar testa nije u fokusu jednog epidemiologa, kao i da ovo nije bila tema na sednici Kriznog štaba, prenose „Novosti“.

- Advertisement -

Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da cena testiranja na lični zahtev od 1. januara 2021. godine bude 9.000 dinara, umesto 6.000, koliko se plaća sada.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti