PATRUŠEV: Ruski i ukrajinski narod ne vode nikakav rat, na delu je otvorena agresija Amerike

Obavezno pročitajte

Ruski i ukrajinski narod ne vode nikakav rat, na delu je otvorena agresija SAD, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Ukrajina je samo oruđe u rukama Zapada, nema nikakvog rata između naroda Ukrajine i Rusije. Samo otvorena agresija SAD. Naša zemlja brani svoj narod i svoje teritorije. I uvereni smo u svoju pobedu“, rekao je Patrušev u Minsku na sastanku sa državnim sekretarom Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandrom Volfovičem.

- Advertisement -

Patrušev smatra da produžavanje ukrajinske krize nikome ne ide u prilog, osim SAD.

„Vašington je već bacio Evropu na kolena, terajući je da se potčini. Cilj je da se dobije maksimalna korist za sopstvenu ekonomiju, da se oslabi EU koja bi mogla da bude jedan od centara multipolarnog sveta“, naveo je on.

Zbog toga je veoma važno, dodao je, da se jačaju integracione veze u okviru Savezne države, ODKB i Evroazijske ekonomske zajednice, da se razvija saradnja sa prijateljskim državama kako bi se efikasnije reagovalo na nove nove izazove.

Neobjavljeni rat Vašingtona protiv Rusije i Belorusije

Patrušev je rekao i da Vašington protiv Moskve i Minska vodi neobjavljeni rat, s ciljem da se uništi nacionalna samosvest i narodi te dve zemlje i da zapadni političari o tome govore otvoreno.

Kako je istakao, Americi nije potrebna jaka Rusija, oni žele ili da je rasparčaju ili da je likvidiraju da bi gospodarili evroazijskom teritorijom, uključujući resurse.

Da bi to postigli, Amerikanci i Englezi koriste potencijale NATO EU, ukrajinske neonaciste i nevladine organizacije, kao i kijevsku vladu pod njihovom kontrolom.

Kada se radi o Belorusiji, planovi Zapada su takođe poznati.

„To je realizacija obojene revolucije i dovođenje na vlast marionetske vlasti pod njihovom kontrolom. Zapad nije uspeo da izvede prevrat u Minsku 2020. godine, ali od svojih zamisli Vašington i njegovi sateliti nisu odustali“, dodao je ruski zavničnik.

Neutralni status Ukrajine

Patrušev je rekao da Belorusija ostaje najbliži savaeznik i strateški partner Rusije.

„Jačamo zajedničku odbrambenu sposobnost, zajedno se suprotstavljamo spoljnom sankcionom pritisku i pokušajima mešanja u naše unutrašnje stvari“, istakao je on.

Patrušev je takođe rekao da je Moskva zainteresovana da u Ukrajini dođe do smene režima i da ta zemlja dobije nutralni status.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu