EKSKLUZIVNI SNIMAK: Narodne patrole sprečile migrantsko nasilje – spasile život mladiću

Obavezno pročitajte

U petak uveče, u centru Beograda se dogodio novi incident sa migrantima, kada je u parku ispred Ekonomskog fakulteta došlo do sukoba u kojem je jedan ilegalni stranac nožem izbo drugog.

Pripadnici Narodnih patrola su srećom videli ceo događaj, pritrčali, savladali napadač i spasli nesrećnog mladića koji je krvario, a zatim pozvali policiju, koja je privela migranta s nožem.

– Naleteli smo na grupu migranta kod Ekonomskog fakulteta koji su bili veoma agresivni. U to vreme je blizu njih prolazilo puno devojaka. Vratili smo se posle pola sata i videli kako jedan migrant bode drugog. Reagovali smo, savladali napadača, pozvali policiju.

- Advertisement -

Isekao ga je po licu i ubo ga u stomak. Došlo je više policijskih patrola i sa njima smo imali odličnu saradnju.

Napadač bi nastavio da ga bode da nismo došli. Kada smo prišli on je počeo da grli ubodenog i da nam viče kako je sve u redu. Zatim je pokušao da pobegne što nismo dozvolili. Najgore je to što nam je policajac rekao da će napadač verovatno biti pušten za 48 sati.

I napadač i žrtva su bili u vidno alkoholisanom stanju. Bilo je oko nas i drugih migranta, zbog čega smo morali da nastupimo agresivnije jer nismo znali kako će oni da reaguju.

Dan ranije je izboden dečko od 24 godine na Zelenom vencu. Dolaze iz zemalja u kojima nema rata. Mnogi su pušteni iz zatvora da idu u migraciju. Nije problem samo u Beogradu, već i u mnogim drugim gradovima Srbije.

Oni nemaju lične karte. Zakon za njih ne važe, kao što vazi za nas. Savetujemo, naročito devojke, da ne prolaze same pored njih i da sa sobom nose suzavac – rekli su Damnjan Knežević i Ilija vuksanović iz Narodnih patrola.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu