14 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

EKSKLUZIVNI SNIMAK: Narodne patrole sprečile migrantsko nasilje – spasile život mladiću

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U petak uveče, u centru Beograda se dogodio novi incident sa migrantima, kada je u parku ispred Ekonomskog fakulteta došlo do sukoba u kojem je jedan ilegalni stranac nožem izbo drugog.

Pripadnici Narodnih patrola su srećom videli ceo događaj, pritrčali, savladali napadač i spasli nesrećnog mladića koji je krvario, a zatim pozvali policiju, koja je privela migranta s nožem.

– Naleteli smo na grupu migranta kod Ekonomskog fakulteta koji su bili veoma agresivni. U to vreme je blizu njih prolazilo puno devojaka. Vratili smo se posle pola sata i videli kako jedan migrant bode drugog. Reagovali smo, savladali napadača, pozvali policiju.

- Advertisement -

Isekao ga je po licu i ubo ga u stomak. Došlo je više policijskih patrola i sa njima smo imali odličnu saradnju.

Napadač bi nastavio da ga bode da nismo došli. Kada smo prišli on je počeo da grli ubodenog i da nam viče kako je sve u redu. Zatim je pokušao da pobegne što nismo dozvolili. Najgore je to što nam je policajac rekao da će napadač verovatno biti pušten za 48 sati.

I napadač i žrtva su bili u vidno alkoholisanom stanju. Bilo je oko nas i drugih migranta, zbog čega smo morali da nastupimo agresivnije jer nismo znali kako će oni da reaguju.

- Advertisement -

Dan ranije je izboden dečko od 24 godine na Zelenom vencu. Dolaze iz zemalja u kojima nema rata. Mnogi su pušteni iz zatvora da idu u migraciju. Nije problem samo u Beogradu, već i u mnogim drugim gradovima Srbije.

Oni nemaju lične karte. Zakon za njih ne važe, kao što vazi za nas. Savetujemo, naročito devojke, da ne prolaze same pored njih i da sa sobom nose suzavac – rekli su Damnjan Knežević i Ilija vuksanović iz Narodnih patrola.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti