19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PATRIK SANDERS: Britanski vojnici da se pripreme za borbu u Evropi! Rusija mora da se pobedi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

LONDON – Novi načelnik Generalštaba britanske vojske, general Patrik Sanders, poručio je da britanski vojnici moraju da se pripreme za borbu u Evropi.

„Sada je pred nama imperativ da stvorimo vojsku koja je spremna da se bori rame uz rame sa našim saveznicima i pobedi Rusiju u borbi”, rekao je general Sanders, preneo je britanski list „Indipendent”, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se još jednom bori u Evropi, smatra britanski general.

On je to izjavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson upozorio svoje sunarodnike da moraju da se pripreme na dugačak rat u Ukrajini.

Kako je rekao, ruska invazija na Ukrajinu pokazuje potrebu „da se zaštiti Velika Britanija i bude spremna da se bori i dobija ratove na kopnu”.

- Advertisement -

Dodao je da vojska i saveznici sada moraju da budu „sposobni da pobede Rusiju”, prenosi Bi-Bi-Si.

Ukazao je da je on prvi načelnik Generalštaba „od 1941. godine koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje veliku kontinentalnu silu”.

„Ruska invazija na Ukrajinu naglašava našu suštinsku svrhu, da zaštitimo Ujedinjeno Kraljevstvo i da budemo spremni da se borimo i pobeđujemo u ratovima na kopnu i pojačava zahtev da se odvrati ruska agresija pretnjom sile”, smatra general Sanders.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti