11.9 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ: Da se ukine zakon o slobodi veroispovesti u CG!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Patrijarh Irinej sa vođama srba u CGPatrijarh srpski Irinej izrazio je nadu tokom razgovara sa liderima koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem da će Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, uperen protiv Srpske pravoslavne crkve, uskoro biti stavljen van snage.
Patrijarh Irinej sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem: U Crnoj Gori trijumf volje naroda nad samovoljom pojedinca, nadam se da će uskoro biti ukinut Zakon o slobodi veroispovesti

irinej

Patrijarh Irinej je povodom izbora u Crnoj Gori istakao da je volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca, kao i da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi, saopšteno je danas iz Informativne služba SPC.

- Advertisement -

Mandić i Knežević su zahvalili srpskom patrijarhu za veliko zalaganje za jedinstvo SPC, a naročito su istakli patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda, bez obzira gde živi.

Oba sagovornika izrazila su zadovoljstvo činjenicom da će do kraja oktobra biti završeni radovi na izgradnji Hrama Svetog Save.

„Time će naš narod dati nemerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovečanstva, a svaki Srbin i Srpkinja moći time da se ponose“, navodi se u saopštenju

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti