PATRIJARH RUSIJE: Posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije

Obavezno pročitajte

Patrijarh moskovski i cele Rusije, Vučiću je poželeo duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitke patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i mitropolita volokolamskog Ilariona, povodom ponovnog izbora na mesto predsednika republike. „Na osnovu izražene volje građana predstoji vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju vi sprovodite.

- Advertisement -

Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije”, naveo je ruski patrijarh.

Ukazao je i da Ruska pravoslavna crkva i Srpska pravoslavna crkva daju veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa.  „Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu – bisera srpskog pravoslavlja”, naveo je Kiril, koji je Vučiću poželeo „duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir”.

Mitropolit volokolamski Ilarion u čestitki Vučiću je naveo: „Po prvi put u političkoj istoriji srpske države vi ste drugi put uzastopno pobedili na predsedničkim izborima već u prvom krugu glasanja. To svedoči o tome da su građani Srbije, koji su vam poverili da nastavite rukovođenje zemljom i njen dalji progresivni napredak, priznali vaše zasluge i napore”. Dodao je da je uveren da će Vučićevo iskustvo u političkom radu i visoki profesionalizam pomoći uspešnom rešavanju ekonomskih i socijalnih pitanja koja, u ovom trenutku, stoje pred državom.

Navodeći da Ruska pravoslavna crkva i Srpska pravoslavna crkva daju svoj doprinos izgradnji duha bratstva i solidarnosti između naroda Rusije i Srbije koji imaju zajedničke slovenske korene i duhovno nasleđe, mitropolit Ilarion je Vučiću iskreno zahvalio na „pažnji i podršci služenju naših crkava”.  „Želim vam, vaša ekselencijo, dobro zdravlje, pomoć Božju i postojane uspehe na visokoj i odgovornoj funkciji predsednika Srbije”, navodi se u čestitki mitropolita Ilariona.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu