3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

PAŠĆE BERBA UŠIJU: Bocan Haračenko pozvao Brnabićevu u Moskvu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio je premijerku Anu Brnabić da je Rusija počela da koristi novu vakcinu protiv koronavirusa „Sputnjik lajt“ u cilju što efikasnije borbe protiv kovida, saopštila je Vlada.

Brnabić je tokom današnjeg razgovora sa Bocan Harčenkom istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju ekonomskih i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Bocan Harčenko je uručio je Brnabić poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu koji se 10. decembra održava u Moskvi.

- Advertisement -

Istakao je da će ovogodišnji Forum, na kome će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.

Brnabić i Bocan Harčenko su zaključili da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti