Partnerstvo NATO i Srbije počelo je na niškoj pijaci kada ste nam pobili narod kasetnim bombama!

Obavezno pročitajte

BEOGRAD – NATO vojna kancelarija u Beogradu je u potpunosti spremna da nastavi saradnju sa Srbijom uz poštovanje njene politike vojne neutralnosti, izjavio je danas u Skupštini Srbije šef te kancelarije za vezu Tomaz Vitale, podsetivši na izjavu generalnog sekretara Jensa Stoltenberga da je ta saradnja donela koristi i da se raduje nastavku partnerstva.

Stoltenebrg je to rekao, podsetio je Vitale, prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Briselu.

Vitale je, inače, prisustvovao danas sastanku za narodne poslanike u organizaciji delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini NATO, a koji je održan radi boljeg upoznavanja narodnih poslanika sa radom članova te delegacije i sa temama koje se nalaze na dnevnom redu te međuarodne organizacije.

- Advertisement -

„Privilegija je što sam danas mogao da razgovaram o razvoju partnerstva između NATO-a i Srbije sa poslanicima nakon samita lidera pakta u Briselu“, rekao je Vitale novinarima i zahvalio poslaniku Draganu Šormazu na pozivu.

On je podsetio da su šefovi država i vlada patka na samitu ponovo potvrdili da taj vojni savez ceni partnerstvo koje ima sa Srbijom, te da bi jačanje odnosa između NATO i Srbije bilo korisno za alijansu, za Srbiju i za ceo region.

„Pored toga lideri paktasu dogovorili ambicioznu agendu NATO 2030 koja ima značajan element koji znači da će se više posvetiti pažnja obukama i izgradnji kapaciteta sa partnerima poput Srbije“, rekao je Vitale.

Podsetio je da se ove godine obeležava 15 godina od kako se Srbija učlanila u program Partnerstvo za mir sa paktom, navodeći da je partnerstvo NATO i Srbije dugotrajno i stabilno.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu