16.6 C
Belgrade
nedelja, 16 maja, 2021

(UŽIVO) PARIZ USTAO: Narod protestuje protiv globalista, diktature i nasilja policije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pariz ne miruje

Hiljade demonstranata trenutno protestuje na trgu Trokadero u Parizu, protiv korona diktature, kršenja sloboda i prava građana, a povod je to što je juče Skupština Francuske odobrila kontroverzni Zakon po kome je ZABRANJENO snimati i fotografisati nasilje policije nad civilima (što znači da mogu opušteno i nekažnjeno da mlate narod koji ih plaća bez bojazni da će biti suspendovani).

Prema novom skandaloznom zakonu, biće sankcionisan svako ko slika ili snima policajca ukoliko može da se prepozna njegovo lice.

Ovaj Zakon i dok je bio u formi predloga, izazvao je mnogo polemike i bure u Francuskoj, mada sudeći po broju demonstranata, tek mali broj ljudi shvata kolike su velike posledice ovog zakona.

- Advertisement -

Usvajanje ovog zakona takođe značilo bi i da će sud, kome kao dokaz zločina podnesu snimak ili fotografiju policajca koji na pr. tuče, siluje ili primenjuje neki oblik nasilja, morati automatski da odbaci taj glavni i najvažniji dokaz utvrđivanja identiteta zločinca jer je – nezakonito snimati policajca ako mu se vidi lice?! A, nezakonito stečeni dokazi moraju se odbaciti i ne mogu se upotrebiti na sudu.

Nakon Skupštine, naredni korak bi bio odobrenje Zakona i u Senatu, kako bi stupio na snagu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti