27 C
Belgrade
subota, 2 jula, 2022

PAPA: Lažne vesti o vakcinama su kršenje ljudskih prava!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Papa Franja izjavio je danas da širenje lažnih vesti i dezinformacija o kovidu-19 i vakcinama, koje je primećeno i u katoličkim medijima, predstavlja kršenje ljudskih prava.

„Biti na pravi način informisan radi razumevanja situacije, i potpomognut naučnim podacima, a ne lažnim vestima, predstavlja ljudsko pravo”, poručio je papa u obraćanju članovima jednog konzorcijuma katoličkih medija na čijem veb sajtu se navodi da je cilj tog konzorcijuma da „razjasni lažne vesti i obmanjujuće informacije” o vakcinama protiv kovida-19, prenosi agencija Rojters.

Platforme poput Fejsbuka i Tvitera nedavno su zabranile objavljivanje sadržaja pojedinih desničarskih katoličkih medija, blogova i veb sajtova zbog širenja dezinformacija o kovidu.

- Advertisement -

Papa je osudio širenje infodemije, koja je, prema njegovim rečima, deformiranje stvarnosti zasnovano na strahu, falsifikovanim ili izmišljenim vestima i „navodno naučnim informacijama”.

To je drugi put za manje od mesec dana da se 85-godišnji papa oglasio na tu temu, a nakon što je pre tri nedelje osudio, kako je naveo, neosnovane ideološke dezinformacije o vakcinama, podržavajući nacionalne kampanje imunizacije i nazivajući zdravstvenu zaštitu moralnom obavezom, prenosi Tanjug.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti