14.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

PAPA GLOBALISTA: Vatikan će da vakciniše baš SVE stanovnike i zaposlene!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vatikan, najmanja država na svetu, očekuje da će dobiti dovoljan broj vakcina protiv koronavirusa narednih dana, kako bi vakcinisao sve svoje radnike i stanovnike.
Papa Francisko (Franja).

U Vatikanu živi oko 450 osoba, ukljujučujući papa Franju, a još nekoliko stotina zaposlenih živi u Rimu.

„Vakcine će verovatno stići u državu u drugoj nedelji januara u dovoljnoj količini da se zadovolje sve potrebe Svete stolice i države Vatikan“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Vatikan je saopštio da je nabavio i zamrzivač koji hladi do izuzetno niskih temperatura, kako bi se tu čuvale vakcine i time su potvrdili da će da koriste proizvode kompanija Fajzer – Bajontek koje zahtevaju specijalne frižidere na minus 70 stepeni Celzijusa inače propadaju (kao nedavno čitav kontigent u Kaliforniji).

Masovna vakcinacija u Vatikanu će početi u drugoj polovini januara, a prioritet će imati radnici u zdravstvu i javnoj bezbednosti, stariji i osoblje u čestom kontaktu sa javnošću, prenosi Rojters.

Zvanično, vakcina je dobrovoljna. Ipak, Vatikan nije saopštio da li će zaista i kada da vakciniše papu od 84 godine kojem je u mladosti uklonjen deo plućnog krila.

- Advertisement -

U Vatikanu je dosad registrovano 27 slučajeva koronavirusa, niko nije preminuo od posledica te bolesti.

Mnogi ovaj potez Vatikana ocenjuju kao isključivo politički i sumnjaju da će se ostarnjeli kardinali i biskupi a posebno Papa uopšte vakcinisati, ali da su izdali ovo saopštenje jer se narod masovno svuda po svetu buni protiv korona diktature i odbijaju da se vakcinišu vakcinama nepoznatog sastava.

Pre nekoliko dana Papa je pozvao sve katolične vernike da se vakcinišu i zvanično „aminovao“ vakcinu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti