Papa Franja uputio saučešće Srbiji: „Tuga zbog nasilnih dela“

Obavezno pročitajte

Papa Franja izrazio je tugu zbog dela nasilja koja su zadesila Srbiju poslednjih dana, pucnjavom u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i kod Mladenovca, u kojima je život izgubilo 17 osoba, objavljeno je na sajtu beogradske nadbiskupije.

„Duboko ožalošćen zbog vesti o nedavnoj pucnjavi u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu, kao i zbog tragedije u Mladenovcu, sveti otac Franja moli vas da prenesete njegovo iskreno saučešće svima koji su pogođeni ovim bezumnim činom nasilja“, navodi se u telegramu saučešća.

- Advertisement -

Kako se dodaje, „njegova svetost se duhovno ujedinjuje ljudskoj boli onih koji oplakuju smrt nevinih žrtava i preporučuje duše poginulih zagrljaju Vaskrslog Gospoda u svojim molitvama dok zaziva utehu u snagu Svetog Duha nad familije u tuzi i nad ranjene, da budu podržane u veri, papa upućuje apostolski blagoslov podrške“.

Papa Franja je saučešće uputio u telegramu koji je potpisao državni sekretar kardinal Pietro Parolin, a koji je upućen preko Apostolske Nuncijature u Srbiji Ladislavu Nemetu, beogradskom nadbiskupu i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, objavljeno je na sajtu nadbiskupije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu