Papa Franja uputio saučešće Srbiji: „Tuga zbog nasilnih dela“

Obavezno pročitajte

Papa Franja izrazio je tugu zbog dela nasilja koja su zadesila Srbiju poslednjih dana, pucnjavom u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i kod Mladenovca, u kojima je život izgubilo 17 osoba, objavljeno je na sajtu beogradske nadbiskupije.

„Duboko ožalošćen zbog vesti o nedavnoj pucnjavi u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu, kao i zbog tragedije u Mladenovcu, sveti otac Franja moli vas da prenesete njegovo iskreno saučešće svima koji su pogođeni ovim bezumnim činom nasilja“, navodi se u telegramu saučešća.

- Advertisement -

Kako se dodaje, „njegova svetost se duhovno ujedinjuje ljudskoj boli onih koji oplakuju smrt nevinih žrtava i preporučuje duše poginulih zagrljaju Vaskrslog Gospoda u svojim molitvama dok zaziva utehu u snagu Svetog Duha nad familije u tuzi i nad ranjene, da budu podržane u veri, papa upućuje apostolski blagoslov podrške“.

Papa Franja je saučešće uputio u telegramu koji je potpisao državni sekretar kardinal Pietro Parolin, a koji je upućen preko Apostolske Nuncijature u Srbiji Ladislavu Nemetu, beogradskom nadbiskupu i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, objavljeno je na sajtu nadbiskupije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu