23 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

PAPA FRANJA: Rusi mislili da će sve završiti za nedelju dana, ali su se preračunali! Naišli su na hrabar narod!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Papa Franja osudio je „svirepost” ruskih trupa pred „hrabrim” ukrajinskim narodom, dodajući i da je rat možda bio „izazvan” ili da „možda nije bio sprečen”.

Osuđujući „svirepost, okrutnost ruskih vojnika, ne smemo zaboraviti stvarne probleme ako želimo da se oni reše”, rekao je

- Advertisement -

U intervjuu evropskim jezuitskim časopisima koji je danas preneo jezuitski časopisa Čivilta katolika (La Civiltà Cattolica), papa je odbio da svede sukob na borbu „dobrih i zlih”.

Papa je rekao da se nekoliko meseci pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin poslao svoje snage u Ukrajinu,  sastao s šefom države koji je izrazio zabrinutost da NATO „laje na vrata Rusije” na način koji bi mogao dovesti do rata.

On je rekao da je opasnost i u tome da ne vidimo „dramu koja se odigrava iza ovog rata, koji je možda na izvestan način bio izazvan ili nije bio sprečen”, osudivši ponovo industriju naoružanja.

- Advertisement -

„Moglo bi mi se reći sada: ‘Ali vi ste za Putina!’ Ne, nisam. Bilo bi simplistički i pogrešno reći tako nešto”, kazao je rimokatolički poglavar i dodao da je potrebno razmotriti „veoma složene” uzroke i interese ovog sukoba.

„Takođe je tačno da su Rusi mislili da će sve biti gotovo za nedelju dana. Ali su se preračunali. Naišli su na hrabar narod, ljude koji se bore da prežive i koji imaju iskustvo borbe”, rekao je papa, prenosi Beta.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti