PAPA FRANJA: Homoseksualizam je greh i nedostatak milosrđa

Obavezno pročitajte

VATIKAN – Papa Franja je pojasnio svoje nedavne komentare o homoseksualnosti i grehu, i poručio da je samo mislio na zvanično katoličko moralno učenje koje kaže da je svaki seksualni čin van braka greh, prenosi AP.

„Oni koji misle da je homoseksualnost zločin greše”, ocenio je papa u pismu objavljenom danas, želeći da pojasni svoje ranije komentare o homoseksualnosti koju ipak smatra grehom.

- Advertisement -

U intervjuu u sredu papa je rekao da biti homoseksualac nije zločin, navodi AP.

„To nije zločin. Da, ali je greh”, rekao je papa Franja i dodao da je „greh i nedostatak milosrđa prema drugome”.

U pismu upućenom američkom svešteniku Džejmsu Martinu, papa je istakao da je nameravao nedavnim komentarima o homoseksualnosti da istakne da kriminalizacija nije ni dobra ni pravedna.

On je rekao da se u svojim komentarima o grehu pozvao na moralne pouke Katoličke crkve, prenosi Tanjug.

„Kad kažem da je to greh, jednostavno se pozivam na katolički moralni nauk koji kaže da je svaki polni čin izvan braka greh”, naglasio je papa.

Pismo pape Franje odgovor je na pismo sveštenika Džejmsa Martina koji je zatražio pojašnjenje njegovih izjava u sredu u intervjuu za AP.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu