Papa dogodine u Crnoj Gori

Obavezno pročitajte

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u Vatikanu sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u Vatikanu sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, objavljeno je na zvaničnom Vladinom Tviter nalogu.

- Advertisement -

Navodi se da je papa pohvalio politiku koju Crna Gora vodi i ostvaruje, koje se tiču ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

Marković je u Vatikanu došao na poziv državnog sekretara Pjetra Parolina. Očekuje se da papa i premijer povedu priču i o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti, koja čeka usvajanje u crnogorskom parlamentu.

Ovih dana Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da uzurpatorski zakon nema podršku Rimokatoličke crkve. Pismo pape Franje upućeno patrijarhu srpskom Irineju, povodom situacije u Crnoj Gori, pokazuje da se i Vatikan uz ruski Sveti sinod i Vaseljensku patrijaršiju pridružio kritikama predloženog zakona.

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, potvrdio je na sastanku sa Markovićem dolazak u Crnu Goru iduće godine. Ova poseta, kako su saopštili iz Vlade, imaće istorijski značaj.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu