PAO DOGOVOR: Tramp i Si Điping razgovarali, evo šta se desilo

Obavezno pročitajte

Američki i kineski predsednik, Donald Tramp i Si Đinping, dogovorili su se da zajedno rade kako bi pobedili epidemiju novog virusa korona kovid-19, saopštila je Bela kuća.

- Advertisement -

Oba lidera istakla su svoju posvećenost saradnji u zaštiti života i sredstava za život, dodaje se u saopštenju Bele kuće nakon telefonskog razgovora lidera SAD i Kine.

„Dvojica lidera složila su se da rade zajedno u borbi protiv pandemije koronavirusa i obnavljanju globalnog zdravlja i prosperiteta“, ističe se u saopštenju.

Prethodno je Kineska centralna televizija saopštila da je Tramp u telefonskom razgovoru sa kineskim predsednikom zahvalio Kini na pomoći i aktivnoj saradnji u borbi protiv pandemije.

​„Tramp je izjavio da su se i Sjedinjene Američke Države i Kina suočile sa izazovom epidemije nove vrste virusa korona i da mu je drago da vidi da je Kina ostvarila napredak u borbi protiv epidemije. ‘Zahvaljujemo Kini što je Sjedinjenim Američkim Državama pružila pomoć u vidu sanitetskog materijala za borbu protiv epidemije’“, navodi se u saopštenju.

Tramp se takođe zahvalio predsedniku Kine za jačanje bilateralnih razmena u oblasti medicine i zdravstva, uključujući saradnju na razvoju efikasnih lekova protiv virusa korona.

U saopštenju se ističe da je američki predsednik takođe detaljno ispitao svog kineskog kolegu o merama koje je Kina uvela radi suzbijanja epidemije i borbe protiv širenja bolesti.

U Sjedinjenim Američkim Državama do sada je potvrđeno 85.906 slučajeva zaraze, od čega je umrlo 1.307 osoba. SAD su sada izbile na prvo mesto po broju zaraženih virusom korona kovid-19 u svetu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu