PALMA PRETI SVEDOCIMA: Saznaću vam imena i prezimena!

Obavezno pročitajte

Krivični postupak u predmetu „Palma“ još je na nivou prikupljanja obaveštenja. A dok Tužilaštvo i policija pozivaju moguće svedoke i prikupljaju saznanja, svoju istragu vodi i Dragan Marković Palma – na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, na kojima gostuje iz jutra u jutro. Sagovornici N1 navode da na taj način Marković utiče na svedoke i da ih zastrašuje.Hristina Piskulidis FOTO: Printscreen/N1Hristina Piskulidis FOTO: Printscreen/N1


Dragan Marković Palma svim potencijalnim svedocima u slučaju koji ispituje Tužilaštvo poslao je jasnu poruku, prenosi N1.

– Ako se žrtve plaše od mene, pa neće da idu tužilaštvu i u policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću tada isto da saznam njihova imena i prezimena, i sve te svodoke. Razumete – kazao je Marković gostujući na jednoj televiziji sa nacionalnoj frekvenciji.

Takva izjava je pretnja kaže Hristina Piskulidis iz organizacije Astra koja se bavi zaštitom žrtava. Gore od toga je, kažu u Astri, što Palma verovatno i može da sazna imena svedoka.
„Znalo se za žurke Dragana Markovića Palme, zvali su i mene“

- Advertisement -

– Konkretno Astra jeste imala slučajeve da su iz tužilaštva procurele informacije koje su prosto bile rizik za bezbednost žrtve i njene okoline. Tako da to što Dragan Marković izgovara nije bez osnova i na žalost dešavalo se – upozorava ona.

Osim pretnji, Marković je u više navrata je ponovio ime potencijalnog svedoka za tužilaštvo, čiju je izjavu prethodno objavila Marinika Tepić.

– Da ne pokazujem sada sliku, taj Branislav sređuje Beograd kao Đilasova partija – naveo je Marković na TV Pink.
Jovana Netković FOTO: Printsreen/YoutubeJovana Netković FOTO: Printsreen/Youtube

Medijska koordinatorka Befema, Jovana Netković upozorava da je dopušteno da neko ko je pod sumnjom svakoga dana na televiziji iznosi svoju odbranu.

– On je odmah dobio prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, da ne govorim o TV Hepi koja je dobila frekvenciju kao dečija televizija što je poseban nivo bizarnosti. On i dalje pokazuje kako je domaćin, kako promoviše porodične vrednosti, dakle u jeku ozbiljnih optužbi protiv njega – ističe ona.

I tu nije kraj. Poslednji u nizu paradoksa jeste da je saradnica predsednika skupštine grada Jagodine Biserka Jakovljević sama izašla u javnost i otkrila identitet svoje kćerke koju niko prethodno nije imenom pomenuo.

– Mnogi me kritikuju zašto sam izašla u javnost. Izašla sam upravo jer mene niko ne može da ucenjuje – navela je Jakovljević u video snimku prosleđenom iz uprave grada Jagodine.
Saslušan Palma, negirao navode Tepić

Izjavu koja ide u korist Markovića nekoliko sati ranije najavio je grad Jagodina u saopštenju.

– One ostaju da žive u svesni smo kakvoj sredini, gde jedan čovek kontroliše i njih i njihove sudbine i poslove od kojih žive i zarađuju. To je sekundarna viktimizacija – ukazuje Jovana Netković.

I dok lider Jedinstvene Srbije čini sve da razotkrije one koji ga terete, Više tužilaštvo u Kraljevu kome je slučaj proseđen, moguće svedoke šalje u policijsku stanicu u Jagodini kako bi dali iskaz.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu