PALMA: Jagodina da bude prvi grad u Srbiji koji će koristiti robote i veštačku inteligenciju

Obavezno pročitajte

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma primio je danas privredno – političku delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin.

U sastavu delegacije nalaze se i vlasnici najveće turske IT kompanije T BILISIM GROUP Feta Čan i Tolga Dinčer. Kompanija se bavi IT sektorom, od razvoja i korišćenja veštačke inteligencije, preko projektovanja pametnih gradova, do sajber bezbednosti i e- uprave.

- Advertisement -

Marković je rekao, nakon prezentacije kompanije koja želi da investira i radi u Srbiji, da želi da ona napravi projekat kojim bi Jagodina bila prototip i prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju i prednosti koje ona sa sobom nosi.U tu svrhu Jagodina će pokloniti zemljište na kome će ova kompanija napraviti svoj IT centar i odatle distribuirati svoje proizvode i znanje širom Srbije i Evrope.

Dragan Marković je naglasio da su odnosi između Srbije i Turske odlični zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Erdogana, predsednika Vučića i ministra Dačića i da te odlične političke odnose treba iskoristiti da se značajno poveća i privredna saradnja dve države.

Narodni poslanik u turskom Parlamentu Husein Šahin izjavio je da se zahvaljuje svom prijatelju Palmi na gostoprimstvu i odličnom razumevanju toga u kom pravcu treba razvijati privrednu saradnju. IT sektor svakako jeste sektor privrede koji se najviše razvija i najviše će se razvijati u budućnosti.

Inače vlasnik kompanije T BILISIM GROUP, Feta Čan osim što je uspešan privrednik, jeste i najveći i najpoznatiji kompozitor i pop pevač u Turskoj.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu