19.5 C
Belgrade
subota, 26 septembra, 2020

PALESTINA: Uprkos Vučićevoj izdaji mi ne priznajemo Kosovo! 1244 JE SVETINJA!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Palestina se oglasila

Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan kaže da ova zemlja, iako je direktno ugrožena odlukom Srbije da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, neće preduzimati kontramere, ali poručuje da bi trebalo nekad pokazati hrabrost i reći „ne“ velikim silama, u ovom slučaju Americi.


“Biće još decenija dobrih odnosa Srbije i Palestine. Naš je odnos takav da se ne zasniva na nekim privremenim ili ad hoc dokumentima, naši odnosi su principijelni. Ne očekujem da će ovo što se desilo da poremeti te odnose i ne bih želeo da do toga dođe, mada je nama tu naneta ozbiljna šteta. Videćemo u razgovorima sa našim prijateljima kako da usaglasimo naše stavove i da izbegnemo sve neprijatnosti”, rekao je Nabhan u “Među nama” na televiziji Nova S, prenosi portal Nova.rs.

Alt="Palestin"
- Advertisement -


“Ne verujem da je to sa namerom urađeno, ja bih isključio obe mogućnosti, jer znate ja nisam predsednik, ja sam ambasador, ali ja čitam sva dokumenta koje treba da potpišem. Drugo, to je verovatno učinjeno namerno od strane predsednika SAD. On u toj trci za Belu kuću, odnosno u kampanji, u stanju sve da uradi da bi sebi obezbedio uspeh i pobedu vršeći pritisak na razne načine na male zemlje, iskorišćavajući teškoće tih zemalja, obećavajući grdne paketa.

Od toga, pitajte nas koji imamo mnogo iskustva sa njima, na kraju neće biti ništa. Kad obećaju 100 dolara pomoći, oni od toga uzmu 80. Mi smo mala zemlja i nemamo ni naftu, ni gas, ali smo im rekli ‘ne’. Treba biti hrabar i reći ‘ne’”, rekao je Nabhan.

On dodaje da Palestina svakako neće priznati Kosovo.

palestina
- Advertisement -

Mi ne priznajemo Kosovo, ne samo zbog ljubavi prema Srbiji. Mi se pridržavamo međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koji tretira Kosovo kao deo Srbije. Postoji i Rezolucija 478 koja svim zemljama zabranjuje da otvaraju ambasade ili priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela. Mi tretiramo Kosovo kao etničko pitanje, koje treba da rešavaju dve strane pregovorima, kao što mi radimo sa Izraelom”, rekao je Nabhan i dodao da zapravo Kosovo može imati više štete od ovog sporazuma, nego Srbija.

PALESTINA: Uprkos Vučićevoj izdaji mi ne priznajemo Kosovo! 1244 JE SVETINJA! 1
Odnosi Kosmeta i Palestine su isprepletani dubokim političkim vezama dveju strana

“Postoji oko 40 zemalja islamskih koji priznaju Kosovo, a postoji saglasnost među gotovo svim islamskim zemljama da će prekinuti saradnju sa bilo kojom zemljom koja otvori ambasadu u Jerusalimu. Postoji opasnost po Kosovo da 40-ak islamskih zemalja povuče svoje priznanje i šta će im ostati. Oko 50 zemalja koje ih priznaje i šta im to onda znači “, zaključuje palestinski ambasador.

Sourcenova rs
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Bravo za LJUDE!Sramota za ljigavce koji puze,mole,saginju se,plaču i kukaju,krive se kako vetar duva.To Srbi nikada u istoriji nisu bili!Jeste,shvatamo,svi da smo mnogo puta ginulli i previše ginuli kako za svoju slobodu tako i za tuđe interese ali kad čovek vidi ovo i kako se oseća kad mora kao i većina“pametnih“naroda,da guta sve što mu veliki i jaki serviraju,ipak mi nekako časna borba i smrt dođu kao blagoslov!Bolje je živeti kao čovek 1 dan nego kao ljigavac 100 godina….

Ostavite komentar

Najnovije vesti

HARADINAJ: „Ubijao sam Srbe kad god sam IMAO PRILIKE“

Haradinaj bandaPotpredsednik udruženja veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasim i brat od strica Ramuša Haradinaja, koji je...

ODLUČENO: Crna Gora uvodi POLICIJSKI ČAS!

Crna Gora uvodi policijski čas za pojedine gradove zbog teške situacije sa virusom korona.U Nikšiću, Beranama i...

ČUDO BOŽJE: Vernici se kunu da nikad nisu videli ništa slično

Vernici u manastiru TumaneVažno je s kakvom verom i namerom dođemo u svetinju, a još važnije kakvi iz...

RUSI PREKINULI DRAMU I PANIKU GEJTSA I SZO: Imunitet doživotan na infekciju!

Rusi i Vektor vakcinaAntitela na virus korona nastaju dve nedelje nakon prvog primanja vakcine koju je razvio Državni...

KORONA NACIZAM: Puštaju PSE na ljude da NANJUŠE VIRUS!

Korona, psi i ljudiPsi njuškari poznati su prizor na aerodromima širom sveta, gde ih granični agenti koriste za...