-8.2 C
Belgrade
nedelja, 23 januara, 2022

PALA VLADA POSLE OKRŠAJA NA ULICI: Poskupljenje gasa im došlo glave! Bravo narode, tako se to radi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Masovni protesti organizovani su širom Kazahstana usled povećanja cene gasa, što je izazvalo nezadovoljstvo kod stanovništva, potom sukob demonstranata i policije. Okršaji su bili oštri, te je policija u više navrata koristila šok bombe i suzavac.

Koliko se situacija otela kontroli, dovoljno govori podatak da je preko 190 osoba je povređeno tokom demonstracija, od toga 137 su policajci. Preko 200 osoba je uhapšeno.

Demonstranti su upali u zgradu vlade u prestonici Kazahstana. Protesti protiv poskupljenja energenata u Kazahstanu eskaliraju, a gomila je upala u kancelarije gradonačelnika u Alm Atiju.

- Advertisement -

Srbija kupuje gas po astronomskim cenamaMali, vaše ekonomske mere gase SrbijuDemonstranti naoružani palicama i metalnim šipkama upali su u kabinet gradonačelnika Alma Ate, prenosi lokalni informativmni portal Zakon.kz, a na video snimcima objavljeni na društvenim mrežama vidi se kako se gomila građana okuplja ispred zgrade obavijene dimom od eksplozija šok granata.

Gradske vlasti tvrde da je situacija u gradu pod kontrolom i da je u toku operacija identifikovanja i privođenja odgovornih za nerede, ali u međuvremenu su na društvenim mrežama osvanule fotografije i video snimci masovnih protesta u gradu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti