ŠTA JE SADA, DOKTORE KON? Pacijenti oboleli i nakon druge doze vakcine

Obavezno pročitajte

Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra „Dragiša Mišović“ Predrag Savić izjavio je danas da se epidemiloška situacija pogoršava, tako da se može reći da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11 dece i osam trudnica na kovid ginekologiji.

“U toku 24 časa bilo je 19 prijema i ostali smo praktično samo s tri slobodna mesta. Jako smo napeti, 64 pacijenta su u jedinici intenzivnog lečanja”, rekao je Savić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je, govoreći o ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

- Advertisement -

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su građani shvatili “ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati”.

vakcin

“Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači, nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije”, upozorio je Savić.

SourceNova RS

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu