20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

ŠTA JE SADA, DOKTORE KON? Pacijenti oboleli i nakon druge doze vakcine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra „Dragiša Mišović“ Predrag Savić izjavio je danas da se epidemiloška situacija pogoršava, tako da se može reći da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11 dece i osam trudnica na kovid ginekologiji.

“U toku 24 časa bilo je 19 prijema i ostali smo praktično samo s tri slobodna mesta. Jako smo napeti, 64 pacijenta su u jedinici intenzivnog lečanja”, rekao je Savić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je, govoreći o ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

- Advertisement -

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su građani shvatili “ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati”.

vakcin

“Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači, nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije”, upozorio je Savić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: