PA DA, KOD VAS NE MOGU A KOD NAS IH TRPAJTE: Ministri Unije traže jaču zaštitu granica zbog migranata!

Obavezno pročitajte

Ministri unutrašnjih poslova zemalja članica Evropske unije, koje su pod pritiskom ilegalnih migracija, zatražili su danas više akcije kako bi se ojačale i zaštitile spoljne granice EU, kao i uvođenje pravila za vraćanje migranata u zemlje porekla.

Na konferenciji o bezbednosti granica, u Vilnjusu, kojem su uz ministre EU, komesarke za unutrašnje poslove Ilve Johanson, prisustvovali i ministri iz Švajcarske i Norveške, učesnici su opisali priliv migranata kao dramatičan i zatražili brze akcije.

„Moramo da zaštitimo naše granice od agresije i moramo da zaštitimo naš narod”, rekla je Johanson.

Ona je rekla da treba sprečiti ljude koji beže od siromaštva i sukoba u svojim zemljama da krenu na opasan migrantski put, ali i da je neophodan novi evropski sistem za vraćanje migranata u zemlje porekla ako nemaju dozvolu da ostanu u EU.

Ministar za migracije i azil Grčke Notis Mitarahi, koja se suočava s jakim migrantskim pritiscima na svojim granicama, smatra da aktuelni sistem ne daje rezultate, prenosi Tanjug.

„Ako ljudi imaju pravo da stignu u bilo koju državu članicu Unije bez bilo kakvih papira, onda je ceo šengenski zakon i vizni sistem besmislen”, rekao je Mitarahi.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu