24.1 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

PA DA, KOD VAS NE MOGU A KOD NAS IH TRPAJTE: Ministri Unije traže jaču zaštitu granica zbog migranata!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministri unutrašnjih poslova zemalja članica Evropske unije, koje su pod pritiskom ilegalnih migracija, zatražili su danas više akcije kako bi se ojačale i zaštitile spoljne granice EU, kao i uvođenje pravila za vraćanje migranata u zemlje porekla.

Na konferenciji o bezbednosti granica, u Vilnjusu, kojem su uz ministre EU, komesarke za unutrašnje poslove Ilve Johanson, prisustvovali i ministri iz Švajcarske i Norveške, učesnici su opisali priliv migranata kao dramatičan i zatražili brze akcije.

„Moramo da zaštitimo naše granice od agresije i moramo da zaštitimo naš narod”, rekla je Johanson.

- Advertisement -

Ona je rekla da treba sprečiti ljude koji beže od siromaštva i sukoba u svojim zemljama da krenu na opasan migrantski put, ali i da je neophodan novi evropski sistem za vraćanje migranata u zemlje porekla ako nemaju dozvolu da ostanu u EU.

Ministar za migracije i azil Grčke Notis Mitarahi, koja se suočava s jakim migrantskim pritiscima na svojim granicama, smatra da aktuelni sistem ne daje rezultate, prenosi Tanjug.

„Ako ljudi imaju pravo da stignu u bilo koju državu članicu Unije bez bilo kakvih papira, onda je ceo šengenski zakon i vizni sistem besmislen”, rekao je Mitarahi.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti