OVU NI TATA ROĐENI NE VOLI, SAD JE PLJUJU IZ PRIŠTINE: Kandić zna gde su masovne grobnice, ali neće da kaže

Obavezno pročitajte

Predsednik Koordinacionog saveta za nestale na Kosovu Ahmet Grajćevci rekao je da aktivistkinja i dugogodišnja izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić zna za masovne grobnice kosovskih Albanaca u Srbiji, ali da, prema njegovim rečima, ne da te informacije.

Grajćevci je juče u „60 minuta” na KTV rekao da je napuštanje sastanka kosovskog Udruženja nestalih, u vreme kada je Kandić govorila na okruglom stolu o nestalima u sredu u Prištini, učinjeno zato što jednostavno nisu hteli da je slušaju, prenosi KoSSev.

„Nismo bili tu da slušamo Kandić, već da se obratimo institucijama Kosova za naše zahteve. Niti smo Kandić uvredili, niti povredili, niti joj nešto loše rekli. Nismo hteli da je slušamo kako govori. Neka slušaju oni koji su osnovali Beograd na Kosovu. Resursni centar je direktno osnovao Veljko Odalović“, kazao je Grajćevci.

„Ukratko, jednom smo rekli da ne sarađujemo sa Natašom Kandić i sa organizacijama koje nisu na Kosovu. Ono što Kandić zna su tajne, koje ona ne odaje. Vučić i Dačić su otvoreno zapretili i Kandić i svim svedocima, da će svako ko svedoči o lokaciji masovne grobnice biti kažnjen najstrožim zakonom Republike Srbije. Verujem da ona više zna, ali ne govori. I ne samo gospođa Kandić, već i mnogi drugi“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, pitanje nestalih lica je potpuno političko, dodajući da Srbija tek kada joj zatreba, otkriva masovne grobnice.

Grajćevci je rekao da ni EU nije zainteresovana za otkrivanje masovnih grobnica u Srbiji.

„EU je stalno mazila Srbiju oko ovog procesa. EU nije bila zainteresovana, jer da je bila za 24 sata bi to završila. Oni tačno znaju gde su masovne grobnice i Kosova, i Bosne i Hrvatske“, rekao je on.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu