Ovo su stvari koje su najviše poskupele u Srbiji ove godine

Obavezno pročitajte

Za godinu dana u Srbiji najviše se poskupela čvrsta goriva, čak 49,4 odsto. Drugi na spisku stvari koje su najviše poskupele od novembra prošle do novembra ove godine su mleko, sir i jaja, ove namirnice sa svakdonevne trpeze skuplje su bile ovog novembra za 43,1 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, usluge smeštaja sa poskupljenjem od 37 odsto su na trećem mestu, a novine i časopisi sa poskupljenjem od 35,4 odsto su na četvrtom mestu ove liste.

Stvarne stambene rente ove goidne u pojedinim delovima Beograda i drugih većih gradova rasle su duplo i više od toga, ali u proseku stvarne stambene rente, prema podacima RZS za novembar u proseku su bile veće za 30,1 odsto nego novembra 2021. godine. Cene kancelarijskog materijala otišle su gore za 27,7 odsto, dok je još jedan prehrambeni proizvod – riba, sa poskupljenjem od 25,9 odsto, našla mesto među stvarima na čiju cenu se kriza najviše odrazila, piše Danas.

Ostali prehrambeni proizvodi, u koje spadaju svi, osim osnovnih koje RZS računa pojedinačno poput hleba, mesa, mleka, ulja, brašna, skuplji su za 25 odsto u odnosu na prošlu godinu, hrana je generalno poskupela u istom periodu 23,5 odsto, dok su cene predmeta za ličnu negu za 12 meseci porasle za 24,2 odsto.

Više od 20 odsto za godinu dana poskupela su i sredstva za održavanje stana (23,3), lična nega (22,3), restorani i hoteli (21,3) kao i bašte, sadnice i cveće (20,1).

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu