OVO MU NIJE TREBALO: Crnogorski konzul pretio i vređao radnicu iz Beograda (FOTO)

0
559

”Pravda” ekskluzivno prenosi da je nakon protesta 28. decembra ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, konzul Crne Gore Vuk Rakočević pretio je radnici lokala u Knez Mihailovoj ulici zbog toga što je ustupila struju demonstrantima.

Rakočević je telefonom pozvao radnicu i zapretio joj otkazom uz niz uvreda. Radnica je pokušavala da opravda svoj postupak, objašnjavajući da nije znala o čemu se tačno radi, ali uprkos tome, Rakočević je nastavio da preti uz opasku da će pozvati vlasnika firme u kojoj je radnica zaposlena i da će mu naložiti da joj uruči otkaz.

Rakočević je nastavio da preti i vređa iako je radnica bila vidno uplašena i pokušavala da se izvini pravdajući se da su studenti zamolili da im dozvoli da koriste struju samo na nekoliko minuta i da nije znala o kakvoj akciji je reč.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić poručuje konzolu Rakočeviću da mu je najbolje da ne izlazi iz ambasade na ulice Beograda zbog niza uvreda, verbalnog napada, tobožnjom pretnjom otkazom i omalovažavanjem srpske radnice.

”Ta proustaška kukavica bolje da ne izlazi na ulice Beograda jer ako se sretnemo videće da umemo da zaštitimo naše sestre od Milovih ustaša. Rakočeviću izgleda nije dovoljno što progone Srbe u Crnoj Gori pa želi da ih progoni i u Beogradu, a junačina se ustremila na ženu, na običnu radnicu. Moraće da dobije vaspitnu meru , rekao je Vacić i naveo da Srpska Desnica iz sve snage podržavaproteste Srba u Crnoj Gori.

Velimir Eraković, novinar koji se zbog progona preselio iz Crne Gore u Beograd, izjavio je da bi Srbija konzula Rakočevića trebala proterati i prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom do danjeg.

”Rakočevićev postupak je presedan u istoriji diplomatije i bilo kakvog ljudskog odnosa. Srbija pravi neverovatne greške i pušta Srbomrsce iz Crne Gore da se slobodno šetaju i uživaju blagodeti koje pruža Beograd. Kao Srbin iz Crne Gore zahtevam da vlasti u Srbiji, zbog situacije koja nije ni malo naivna, preispuitaju koji su to Crnogorci slični ovome Rakočeviću i da se proteraju iz zemlje. Srbija treba da konačno zauzme čvrst stav prema dešavanjima u Crnoj Gori. Srpske vlasti treba da prekinu komunikkaciju i uvedu sankcije Crnoj Gori” , rekao je Eraković i dodao da ta država faktički više ne postoji i da je prava Crna Gora odavno mrtva.

Dobrilo Dedeić, predsednik Srpske liste u Crnoj Gori rekao je za Pravdu da Rakočevićo ponašanje ukazuje na to da se Đukanovićevi podanici ne stide ni da prete nezaštićenim ženama.

“Crnogorska diplomatija, interesni klanovi i bezbjedonosne službe i dalje se ponašaju po principu “krave muzare“ iz vremena zajedničke države. Pašnjaci su u Srbiji, a vime, odnosno mlijeko se isprazni u Crnoj Gori. Odatle sloboda crnogorskom konzulu Rakočeviću da postupi na agresivan način. Dakle, Beograd je, vjerovatno, i dalje “zajednički“, te samim tim “proističe“ nekakvo “pravo“ da se pokuša ukinuti struja nacionalistima u Beogradu koji protestuju i brane svoj narod i Crkvu u Crnoj Gori. Baš na identičan način na koji je 1999. godine ukidana struja i voda Vojsci Jugoslavije u Crnoj Gori, tokom NATO agresije, od strane crnogorskog MUP-a. Ako ima države Srbije, svaki poslanik režima u Podgorici koji je glasao za Zakon o “slobodi“ vjeroispovijesti u Crnoj Gori, trebao bi, jednim prostim aktom, da ostane i bez poslednjeg metra nekretnina u Srbiji! Onoga trenutka kada Srbija to uradi i kada mitropolit Amfilohije prokune Mila Đukanovića i sve režimske poslanike, neće se dešavati slični presedani – da bilo koji crnogorski diplomata u suštini nacionalno maltretira svakodnevnu, običnu i radnu Srpkinju ili Srbina u sred Beograda. U isto vrijeme kada se priziva klanje Srba na Cetinju“, izjavio je Dedeić.

Ostavite komentar