22.5 C
Belgrade
sreda, 16 juna, 2021

OVO JE SRBIJA: Andrej glavni bos, Vučić kao devojčica plače u predsedništvu, valja se po podu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Andrej Vučić je glavni mozak paralelnog kriminalnog sistema koji zapravo vlada državom, a SNS je samo političko krilo ove mafijaške organizacije. Usudio bih se reći da je Andrej Vučić hrabriji i opasniji tip od Aleksandra Vučića, a samim tim i pametniji, da ume da sakrije svoje tragove i da mnogo više podseća na ozbiljnog mafijaša poput jednog Mila Đukanovića, nego njegov brat koji samo glumi da je nešto opasan, a ustvari je velika kukavica.

Ovim rečima lider Dveri Boško Obradović odgovara na pitanje kako vidi ulogu Andreja Vučića u vlasti.

U razgovoru za portal „Nova.rs“, Obradović je iskazao i uverenje da će upravo sa bratom predsednika Srbije razgovarati o mirnoj primopredaji vlasti, kad za to dođe vreme.

- Advertisement -

“Imam neverovatan osećaj da ću oko mirne primopredaje vlasti morati da vodim razgovor sa Andrejom Vučićem, jer će se Aleksandar u tom času zatvoriti u podrum Predsedništva i plakati“, kaže Obradović, a portal Slavija Info navodi da je u emisiji intervju Milovan Brkić upravo pričao o momentima kada Aleksandar Vučić plače u predsedništvu, valja se po podu i lupa nogama o pod.

Prethodne nedelje Obradoviću je stigao sudski poziv povodom incidenta ispred Skupštine u kojem je učestvovao zajedno sa ministrom Lončarom i poslanikom Marijanom Rističevićem. Na pitanje kakav sudski proces očekujete, kaže:

Moram priznati da sam oduševljen novom ažurnošću i efikasnošću u radu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i Prvog osnovnog suda u Beogradu kada je ovaj slučaj u pitanju. Gde bi nam bio kraj da su bili ovako brzi i delotvorni u slučajevima “Banana”, “Kofer”, “Savamala” i “Helikopter”, “Telekom”, “Kopernikus”, “Kurir”,,”Krušik” i “Jovanjica” ili u vezi sa ubistvima Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević.

- Advertisement -

Može li se srpskom pravosuđu posle svega bilo šta verovati kad nisu kadri da ispitaju veze ministra Lončara sa Zemunskim klanom ili poslovne mahinacije Marijana Rističevića sa robnim rezervama, ali su veoma aktivni kada treba goniti opoziciju? Pravda nije pravda ako ne važi za sve podjednako. Zato je danas u Srbiji osećanje nepravde možda čak i jače izraženo od nemaštine i predstavlja veći motiv za odlazak mladih u inostranstvo.

Upitan da li se plaši eventualne zatvorske kazne, odgovara:

„Tačno je da je ovo koliko znam prvo suđenje jednom opozicionom lideru na kome je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Ali, svi mi već devet godina živimo zatvorsku kaznu pod ovom vlašću. Na ovom slučaju se toliko insistira da bi se našim kažnjavanjem svi drugi odgovorili i od same pomisli na nove proteste ispred Skupštine. Lično stojim iza svih svojih postupaka i spreman sam da za njih odgovaram.

Odazvaću se pozivu suda i posvedočiću istinu, a istina je da je četvoro narodnih poslanika Srpskog pokreta Dveri toga dana protestovalo na stepeništvu ispred Narodne skupštine zbog izmena dva zakona o izborima u sred izbornog procesa. Umesto da na odgovornost budu pozvani oni koji su na ovaj način prekršili Ustav i potom organizovali nedemokratske izbore – na sudu završavaju opozicionari koji ukazuju na kršenje Ustava i zakona. Ako je to razlog da se ide i u zatvor – spremni smo, ali to će samo biti signal da je ovom režimu došao kraj. I siguran sam da na ovim suđenjima neću biti sam ispred Suda i u sudnici“.

Pokret Dveri nedavno je usvojio novi program. Na pitanje šta je još važno za opoziciono delovanje, osim toga da se bude protiv Vučića, odgovorio je:

„Smatram da su se Dveri dovoljno dokazale kao borbena i hrabra opozicija. Došlo je vreme da pokažemo da imamo ozbiljan politički program i kvalitetne i nove ljude koji ga nose. Građanima više nije dovoljno da ste samo protiv Vučića, već žele da čuju šta je vaš plan za Srbiju posle pada ove vlasti.

Proglasom ‘PROMENA SISTEMA –SIGURNOST ZA SVE’ mi smo odgovorili na ta očekivanja građana i u svom samostalnom delovanju do sledećih izbora insistiraćemo na tome: novi ljudi i nove ideje, prave političke i stručne teme, a ne samo dnevna politika i prazna prepucavanja. Upravo je smena političkih generacija od ključne važnosti za Srbiju.

Ovde su se menjale vlasti, ali je sistem ostajao isti. Više nije dovoljna promena vlasti. Potrebna je promena sistema, a to mogu da iznesu samo novi i nekompromitovani političari. Pozivamo sve građane da se vrate u politiku i preuzmu odgovornost za odlučivanje o svojoj sudbini“.

Istakao je i da je proglas podeljen u pet tačaka: TI ODLUČUJEŠ – Obnova demokratije, TI KONTROLIŠEŠ – Pravna odgovornost, TI ČUVAŠ – Zeleni patriotizam i novo selo, TI ŽIVIŠ – Novi grad po meri čoveka i porodice, i TI OSTAJEŠ – Ovo je zemlja za svu našu decu.

„Ovo je samo početak predstavljanja našeg programa, a do kraja godine predstavićemo konkretne mere i nosioce javnih politika i u oblasti zdravstva, ekonomije, obrazovanja i kulture, poljoprivrede… Mi smo politička organizacija koja stavlja porodicu na prvo mesto u društvu i državi i po tome smo jedinstveni. Želimo da Srbija izvrši poresku reformu u korist svih naših porodica, što podrazumeva smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu za svakog građanina koji stupi u brak ili bračni par koji dobije dete.

Tako se stimuliše bračni i porodični život u svim ozbiljnim državama i porodičnim ljudima ostaje više novca u kućnom budžetu. To je novo. Sve ostalo su prazne priče dok kao narod demografski nestajemo“, kazao je Obradović.

Zorana Mihajlović: Nastavak ekstremizma

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, rekla je danas da lider “Dveri”, Boško Obradović, nastavlja da ekstremizmom privlači pažnju na sebe, a najnoviji primer toga je današnji napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu i na Srpsku naprednu stranku.

“Isti onaj Boško Obradović koji je upadao u institucije, izazivao incidente i trudio se da uvek bude najekstremniji, sad je našao novi način da privuče pažnju medija, ovog puta tako što će prednjačiti u napadima na predsednika Vučića i njegovu porodicu i na Srpsku naprednu stranku. Imate li nešto drugo da ponudite građanima Srbije, osim nasilja, mržnje, uvreda, napada na porodice političkih protivnika”, pita Mihajlović u saopštenju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti