28.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

OVO JE HEROJ: Taksista Branko napravio 17 000 besplatnih vožnji za lekare u crvenim zonama, a onda se teško razboleo…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Od početka pandemije, beogradski taksista Branko Antić sa grupom kolega besplatno prevozi zdravstvene radnike. To mu je donelo tri priznanja, ali i veliku lekarsku podršku kada je saznao da je teško bolestan.

Tokom vanrednog stanja Branko Antić je prevezao oko 50.000 zdravstvenih radnika iz 50 ustanova. Napravio je oko 17.000 vožnji, a njegov taksimetar ni danas ne kuca za medicinare.

Branko Antić kaže za RTS se odlučio da pomogne medicinskim radnicima videvši kako se u crvenim kovid zonama nesebično bore da spasu živote obolelima.

- Advertisement -

– Javni prevoz tokom policijskog časa nije funkcionisao, a da bi zdravstveni radnici na prvoj liniji fronta mogli da stignu kući i posle ponovo da se vrate na posao odmorni, došao sam na ideju zajedno sa prof. dr Danicom Grujčić da ih prevozim besplatno – priča Branko.

Kaže da akcija ne bi uspela da mu se nisu pridružile kolege – njih od 120 do 150 tokom 53 dana vanrednog stanja, non-stop. Dodaje da su ostala prijateljstva iz tog perioda i da sada kad god zatreba nekome iz zdravstvenih ustanova izađe u susret.

Govoreći o najtežem periodu pandemije tokom vanrednog stanja, Antić kaže da tokom vožnje obično nije bilo uobičajenog ćaskanja, jer su lekari bili iscrpljeni.

- Advertisement -

Navodi da mu je dijagnostikovan kancer levog bubrega pre dva i po meseca koji mu je hirurški odstranjen. Priča da se polako oporavlja i vraća redovnom životu.

– Naročito sam zahvalan zaposlenima na Onkološkom institutu, Urološoj klinici KCS, Bolnici ‘Dragiša Mišović’ – Dobro se dobrim vraća, dodaje Antić.

Antić je dobitnik i tri priznanja – srebrne medalje za zasluge koju je dobio od predsednika Aleksandra Vučića, plakete Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i nagrade grada Beograda za herojsko delo „Despot Stefan Lazarević“.

Kaže da mu te nagrade znače kao i njegovim kolegama koji će nastaviti da budu na raspolaganju svojim sugrađanima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti