OVAKO SE VOLI SVOJA ZEMLJA: Humanitarno pešačenje za malog Vukana, krenula na put od 444 kilometara!

Obavezno pročitajte

Slađana Đekić, aktivistkinja pokreta za očuvanje srpske tradicije i pravoslavne vere, kao i porodičnih vrednosti „Srpski pokret Gavrilo Princip Infomedia“, krenula je nedavno na put od Oplenca do Ostroga, dug 444 kilometra, koji namerava da prepešači, kako bi na taj način pažnju javnosti u Srbiji skrenula na sudbinu malog Vukana, koji je teško oboleo i za čije lečenje je potrebno sakupiti veliku sumu novca.

– Mi se u udruženju kome pripadam i u sličnim udruženjima bavimo sakupljanjem humanitarne pomoći u raznim slučajevima, a najčešće kada je potrebno za lečenje naše dece bilo u Srbiji ili negde u inostranstvu. Takav je i slučaj malog Vukana, koji po prirodi svoje bolesti verovatno nikada neće biti u potpunosti izlečen, ali uz našu pomoć i uz ogromnu ljubav svojih roditelja, Vukan će imati šansu da ima lepo detinjstvo. On je do sada imao dva uspešna presađivanja matičnih ćelija u Turskoj, i sada je ponovo u Srbiji gde će se oporavljati i prikupljati snagu za naredne operacije koje ga očekuju – kaže Slađana.

Vukan inače ima 13 meseci, ali zbog bolesti izgleda kao beba od 4 meseca. Novčana pomoć za malog Vukana sakuplja se preko Fondacije Aleksandra Šapića.

vukan,

– Ja kao majka, pa i kao baka desetomesečnog deteta, želim da pomognem da i Vukan ima sretno detinjstvo. I tužna sam što kao društvo i država ne vodimo više računa o svojoj deci i srećna sam što na ovaj način mogu da pomognem. Ima neke simbolike u tome što od Oplenca do Ostroga ima 444 kilometra, što je ovo veliko iskušenje i za mene, što osim novčane pomoći želim da Vukanu i njegovim roditeljima uputim i duboku duhovnu poruku, da oprobam i svoju ne samo fizičku nego i duhovnu snagu. Želim da pobedim i sebe i sva iskušenja, da stignem na Ostrog i da zamolim Svetog Vasilija za ozdravljenje Vukanovo.

Za put na koji se uputila Slađana je dobila blagoslov u SPC i krenula na put iskušenja.

– Oni koji su verujući znaju o čemu pričam i da je iskušenje veće ako na teži način ostvarujete cilj ka kome težite. Već sada imam malih zdravstvenih problema, ali važno mi je da ne klonem duhom i da izdržim sve izazove Nečastivog. Za ovo što radim imam puno razumevanje i podršku porodice i prijatelja.

Nadamo se da će Slađana na svom dugom i rizičnom putu imati podršku onih koji je sretnu.

Na svom putu ka Ostrogu, Slađana je prošla i kroz Čačak

U organizacijama u kojima je aktivna, Slađana je poznata po nadimku Šumadinka, jer valjda ostali članovi tih udruženja smatraju da ovim nadimkom na najbolji način odslikavaju Slađanin angažman, njeno mesto u porodici, okruženju u kome živi, humanitarnom radu kome je posvećena …

– Hodam i sve vreme sam zahvalna svojim prijateljima iz Pokreta Sveti Đorđe, iz Pravoslavnog krsnog hoda građana Srbije i iz Srpskog pokreta Gavrilo Princip Infomedia, na podršci koju mi daju. Evo u Čačku me je dočekala i pomogla mi Svetlana Ružičić.

Svoj put ka Ostrogu, Slađana je iz Čačka nastavila hodom do Ovčar Banje gde je konačila u restoranu Dom. Osim vrućine i teškog ranca na leđima, iskušenje koje je imala na samom početku bio je prelazak velikog uspona preko Rudnika, a iskušenje na koje tek nailazi biće uspon na Zlatibor.

Poželimo joj srećan i bezbedan put, kao i ostvarenje cilja zbog kojeg je krenula a to je pomoć, novčana i duhovna za ozdravljenje malog Vukana.

Pa, pomozimo i mi.

SourceOzonpres

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poslanik SPS za vreme Skupštine o KiM gleda porniće (FOTO)

Rasprava, uvrede, koškanje, pa i tuča - sve smo to videli na zasedanju Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji....

Još priča na sličnu temu