8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

OVAKO JE DIJANA GOVORILA O VUČIĆU: On je briljantan, čovek sa vizijom, UVEK RADI DOBRO ZA SRBIJU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je čovek koji je toliko briljantan, toliko neumorno vredan, i toliko snažan lider, da osećam strahopoštovanje prema njemu, iako ljudi koji me poznaju za mene tvrde da imam petlju i da se ne plašim nikoga – tvrdila je nekadašnja državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, u intervjuu za prorežimski tabloid „Alo“, oktobra 2020. godine.

Alo, FOTO: PrintscreenAlo, FOTO: Printscreen

Do pre samo godinu dana, uhapšena Dijana Hrkalović uživala je podršku provučićevskih tabloida i dobijala medijski prostor. Naravno, to je uspevala hvaleći politiku naprednjačkog lidera i udarajući iz svih mogućih oružja po opoziciji. Da je „ljubav“ Vučića i Hrkalovićeve trajala koliko u oktobru prošle godine, svedoče i ove njene reči:

- Advertisement -

– Vučić je čovek sa vizijom, i toliko iznad svih nas u svojoj genijalnosti, da je nekad teško ispratiti više koraka unapred šta je tu plan. I uvek je na kraju dobro po građane Srbije – kazala je bivša državna sekretarka MUP-a.

Širokoj javnosti Hrkalovićeva je postala poznata u decembru 2018. godine, tokom održavanja lokalnih izbora u Lučanima, u koje je došla po naređenju Nebojše Stefanovića, kako bi se legalizovale izborne mahinacije na koje su reagovali pripadnici opozicije. Nakon oštrog verbalnog sukoba sa Boškom Obradovićem, liderom „Dveri“, Dijana Hrkalović se vinula u političke visine i smešila joj se lepa budućnost. 

Uprkos tome što je njeno ime povezivano sa podzemljem, uprkos prijateljstvima sa momcima sa „vrelog asfalta“, Hrkalović je bila Vučićeva nada i uzdanica. Ledenog lica, pogleda koji seče, muškobanjastim manirima i dubokim glasom, ona se savršeno uklapala u Vučićev sistem vlasti. 

- Advertisement -

Da je i sam Vučić morao da zna za veze Hrkalovićeve sa organizovanim kriminalom, svedoče i njene reči da su najmlađe godine života proveli zajedno. To poznanstvo, dakle, datira još iz Vučićevih huliganskih dana kada je kao navijač Crvene zvezde „harao“ severnom tribinom.

– Kao neko ko je mnogo godina proveo sa njima (Vučićem i Stefanovićem – prim.aut.), pre svega mladih godina, od dvadesetih do tridesetih, kada čovek počinje da se formira kao odrasla ličnost, mogu da kažem da sam ponosna što sam imala tu čast da učim od njih – hvalila se Hrkalovićeva.Kurir, FOTO: PrintscreenKurir, FOTO: Printscreen

Kako se ispostavilo, baš te veze sa kriminalom bile su Hrkalovićevoj ulaznica u Vučićev režim, te je uhlebljena u Ministarstvo unutrašnjih poslova kod Nebojše Stefanovića, obavljajući drugu po važnosti funkciju u toj instituciji, bez ikakvog radnog iskustva koje bi je preporučilo za to radno mesto. Bivša državna sekretarka u MUP-u je bila poznata po bliskosti sa ubijenim vođom navijača Partizana, Saletom Mutavim, kojeg je nakon smrti nasledio Velja Nevolja.

Upravo posle Lučana, Vučić izgovara čuvenu rečenicu da će Nebojša Stefanović, a posredno i Dijana Hrkalović, otići tek kad i on sam.

– Stefanović će otići kad i ja – rekao je Aleksandar Vučić, povodom vesti da je Nebojša Stefanović ponudio ostavku nakon što nije dobio odobrenje da uhapsi pripadnike opozicije koji su upali u policijsku stanicu u Lučanima, čime je Vučić potvrdio koliko su mu dragoceni Stefanović i Hrkalovićeva.

Prosto, zvuči neverovatno da sad, posle četiri godine, Vučić tek otkriva povezanost Dijane Hrkalović u uklanjanju dokaza povezanih sa tzv. ubistvom na šinama, Vlastimira Miloševića, imajući u vidu njenu bliskost sa Veljom Nevoljom.

I nakon volšebnog odlaska iz MUP-a, Hrkalovićeva je obasipala Vučića hvalospevima, tvrdeći kako je napustila funkciju u MUP-u zbog bolesti.

– Šizofrene, direktno kontradiktorne teorije Đilasove opozicije o meni potpuno jasno daju potvrdu o lažima u tim iskazima iz kojih ni sami ne umeju da se iščupaju… Nije me smenio ni predsednik Vučić, nije me smenio ni ministar Stefanović, nije me uopšte niko smenio. U dogovoru sa njima,zbog borbe sa opakom i komplikovanom bolešću napustila sam svoj prethodni radni angažman, što smatram časnim sa svoje strane, jer ne bih mogla u punom kapacitetu da se posvetim poslu, koji je prezahtevan, preodgovoran i traži punu posvećenost, ukoliko neko želi da ga radi kako treba – izjavila je Hrkalovićeva i nastavila:

– To Vučić radi i svaka mu čast, ne znam kako to uspeva. On je jedna neverovatna kombinacija mudrosti kakvu svaki ozbiljan lider treba da ima, a opet, s druge strane, takve empatije, topline i želje da pomogne svakom čoveku, svakom građaninu ove zemlje. Neverovatna kombinacija ličnosti. Mislim da sve što je fascinantno, neobično, mudro i istinski dobro zaslužuje divljenje. A to je Aleksandar Vučić, specifičan i poseban.

U pomenutom intervjuu, Hrkalović je demantovala tvrdnje da je smenjena po nalogu DEA, da je u sukobu sa Bratislavom Gašićem, mada je izbegla da se pozitivno izrazi o njemu, te da je lično naređivala likvidacije pripadnika Škaljarskog klana.

Kako je nakon tolike silne ljubavi došlo do toga da je Dijana Hrkalović sada ušla u top 10 državnih neprijatelja koji rade o glavi Vučiću, pokazaće budući događaji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti