18.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

OVAJ POLITIČAR JE U VEZI SA HRKALOVIĆKOM: Sve je jača, Vučić je u panici!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Čelnik Palilule i bivša državna sekretarka MUP upoznali su se kada su ušli u SNS. Iako se kao par nisu proslavili, u stranačkoj hijerarhiji su munjevito napredovali. Ironijom sudbine, deceniju kasnije, on je iza rešetaka, a ona proterana iz policije.

Aleksandar Jovičić (34), nedavno uhapšeni predsednik opštine Palilula, i Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka MUP, svojevremeno su bili u ljubavnoj vezi, saznaje Kurir od izvora iz vrha SNS!

Jovičić i Hrkalovićeva su se upoznali kada su se učlanili u stranku kao mlade političke nade, a nedugo zatim stupili su u romantičan odnos. Veza nije dugo potrajala, ali su oboje munjevito napredovali za svoje godine. Dok se Jovičić kalio kao odbornik, a potom i predsednik opštine, i to u dva mandata, Hrkalovićeva je grabila ka vrhu u policijskom sektoru, da bi dogurala do osobe koja vedri i oblači u sistemu kakav je MUP. Munjevit uspon ispraćen je dramatičnim padom – Jovičić je danas u pritvoru, a Hrkalovićeva, koja se u više navrata dovodila u vezu sa mafijom, otpuštena je iz policije!

Razvojni put

- Advertisement -

– Svi u stranci znaju da su Jovičić i Hrkalovićeva bili zajedno. Nije to bila neka ozbiljna veza, oboje su tada još, da tako kažemo, bili deca. Upoznali su se u stranci, kroz stranačke aktivnosti. Neko vreme su bili zajedno, ali nisu se krili. Ostali su u korektnim odnosima – kaže izvor našeg lista iz SNS.

Jovičić je, prema dostupnim podacima, u politiku ušao 2008. i Srpska napredna stranka je njegova prva i jedina stranka. Rođen je 1987. u Srebrenici, dok je Hrkalovićeva rođene iste godine u Beogradu. Jovičić je studirao na Višoj poslovnoj školi, a ona na Filozofskom fakultetu, gde je odbranila i master studije i upisala doktorske.

I dok je jedino poznato radno mesto Jovičića, pre plaćenog stranačkog angažmana, bilo menadžer prodaje, za Hrkalovićevu nema dostupnih podataka. U stranačkoj hijerarhiji njihov uspon je bio impresivan – Jovičić je bio predsednik omladine, potpredsednik Izvršnog odbora, a potom i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda. Odbornički mandat je dobila i Hrkalovićeva i to na gradskim izborima 2012. Putevi im se ubrzo razdvajaju – on odlazi u Narodnu skupštinu, na mesto poslanika, a ona u Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA), gde je bila do 2014. Hrkalovićeva potom svoju karijeru nastavlja u sistemu MUP – prvo kao zamenik šefa kabineta ministra, potom sekretar Uprave kriminalističke policije, da bi sredinom 2017. stupila na dužnost državnog sekretara MUP.

- Advertisement -

Ni Jovičić nije kaskao za njom. Sa samo 29 godina, te 2016, stupio je na dužnost predsednika jedne od većih beogradskih opština – Palilule. Na istoj funkciji ostao je i nakon izbora u junu 2020.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti