19.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

OVAJ ČOVEK JE NOĆNA MORA SNS MAFIJI: Hrabri srpski domaćin ih uništava! Neće da poklekne, daje primer narodu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik opozicione odborničke grupe “Za bolju opštinu Sečanj” Vukašin Baćina dobio je poziv iz odeljenja za Privredni kriminal policije u Zrenjanu na informativni razgovor o poreklu imovine, a povodom anonimne prijave.

Baćina smatra da je u pitanju nastavak političkih pritisaka, jer je posle lokalnih izbora u opštini Sečanj, na kojima je ostvario dvocifreni rezultat, odbio javni poziv Srpske napredne stranke da sa njima uđu u koaliciju.

- Advertisement -

“Takvu ponudu smo bez razmisljanja odbili i bilo nam je jasno da će tek to biti razlog za nove napade i pritiske na našu grupu građana”, navodi se u saopštenju opozicine grupe iz Sečnja.

Što se tiče anonime prijave o poreklu njegove imovine, Baćina poručuje da se poljoprivredom bavi već 17 godina, a njegova porodica mnogo duže:

“Spadam u red malih ili srednjih poljioprivrednih gazdinstava, Pored stoke, zemlje, mehanizacije imamo u vlasništu i jednu seosku pumpu. Nikada niti ja, niti bilo ko iz moje porodice nije bio niti jedan dan deo vlasti, niti smo poslovali sa državom. Moj jedini greh je što se bavim politikom, tačnije što sam jedini opozicioni lider u mojoj opštini i što jedino moju GG nisu uspeli da stave pod kontrolu režima u mom kraju. Takođe, zamera mi se što otvoreno i javno napadam SNS zbog kriminala i korupcije koju vrše u našoj opštini i što su nas doveli u red najsiromašnijih opština i što iz Sečnja ljudi odlaze.”

- Advertisement -

U saopštenju grupe građana “Za bolju opštinu Sečanj” navodi se I da poljoprivrednici u Vojvodini najbolje znaju kako se preko noći kupuje ogromna količina zemlje u Vojvodini, “a da nema te policije ili tužilaštva da postavi pitanje ko to kupuje i odakle novac?”.

Podsetimo, Vukašin Baćina je u toku kampanje za aprilske lokalne izbore u Sečnju hapšen i pritvaran zbog sumnje na aferu sa kupovinom glasova, za koju je sud utvrdio da je lažna. Tužilaštvo je za Baćinu, koji je bio nosilac jedine opozicine liste u opštini, tražilo pritvor od 30 dana, ali je Osnovni sud doneo Rešenje i odbio predlog Tužilaštva zbog nedostatka dokaza. Istu odluku potvrdio je i Viši sud u Novom Sadu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti