8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

OTVORENO PISMO MEDIJIMA TRESE SRBIJU: Sjašite sa skandaloznim naslovima o svakoj smrti sa naglaskom na NEVAKCINISAN!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Postoji li ikakva šansa da mediji sjaše (S J A Š E) sa svojim skandaloznim izveštavanjima o svakoj pojedinačnoj smrti od korone, sa naglaskom na NEVAKCINISAN, detaljnom opisu poslednjih dana preminulog pacijenta, stanju pluća u trenutku prijema, intenzitetu kašlja, tretmanu, izjavama roditelja, komšija, kolega…?

Ovo je, jasno, bilo retoričko pitanje. Sjašiti neće, mogu samo još jače da uzjašu.

Vest o smrti tinejdžera preminulog od korone koga su našli beživotnog kraj kreveta samo je jedna u nizu vesti kojima se raspiruje panika. Šta konkretno sada treba da urade majke srednjoškolaca? Da zaključaju dete u podrum, zabrane mu odlazak u školu, zakuju masku na lice kao u filmu grof Monte Kristo, zabrane da sedne na klupicu sa drugarima, poljubi simpatiju ili da idu po kućama drugara i od njihovih roditelja traže dokaz da su vakcinisani?

- Advertisement -

Zamislite da od sutra svaki dan u medijima čitamo recimo ovo:

Milan M. iz Žagubice juče je preminuo od karcinoma debelog creva u 38. godini života. Kako su izjavili njegovi najbliži do kontrolnog pregleda nikada nije imao većih tegoba, krv u stolici doktor je objašnjavao postojećim hemoroidima.

– Ovo je šok za sve nas. Firma ih je poslala na prošireni sistematski pregled i mom Milanu otkrili su promene koje su za samo pola godine dovele do naglog gubitka kilograma, nekoliko operacija. Juče mu je iznenada pozlilo, počeo je da povraća krv, hitno je prebačen u bolnicu gde je poslesamo nekoliko sati umro.

- Advertisement -

“Ana B. iz Beograda preminula je juče u 27. godini života posle duge i mučne bolesti. Njoj je leukemija otkrivena pre dve godine kada je i počelo lečenje, međutim pre mesec dana stanje joj se naglo pogoršlo i Ana je preminula. Ana se bavila sportom, zdravo se hranila i redovno je odlazila na kontrole”.

“Suzana L. (58) preminula je pre dva dana nakon dvogodišnje borbe sa agresivnim karcinomom dojke. Prema rečima njenih roditelja ona nije bila operisana na vreme jer je doktor kod kog je odlazila tvrdio da se radi o benignoj promeni koju treba pratiti.”

Zamislite da svaki dan na ovaj način (uz primenu senzacionalizma i nagađanja) čitamo o svakoj pojedinačnoj smrti od karcinoma. Svaki dan, bez izuzetka. Od momenta kada su se pojavili prvi simptomi pa sve do toka lečenja i smrti. Uskoro bismo postali paranoični i zaista me ne bi čudilo da svaki žig u debelom crevu pripišemo uznapredovalom karcinomu, svaki sumnjivi kašalj karcinomu pluća, svaku otečenu žlezdu nakon gripa – leukemiji. Živeli bismo karcinom.

Ovde isključivo pišem o UTICAJU koji mediji imaju, o njihovoj moći da slude narod, dignu paniku na level milijardu, poture ono što im je rečeno kao važno, stvore stanje koje nekome zbog nečega odgovara, nalik kolektivnoj histeriji koja nosi transparent “Svi ćete pomreti!”.

Znamo (nadam se) da postoji vakcina, da postoji korona, da ljudi umiru, dnevno do 55-oro, da je sve pred kolapsom, ali senzacionalističko izveštavanje medija apsolutno ne podstiče porast svesti o bilo čemu, već njeno zamućenje.

Samo na jednom portalu ispod vesti o smrti 27. godišnje zubarke naređalo se 1700 komentara u kojima svako (uključujući i novinara koji je sastavio vest) može da iznese svoje mišljenje, pretpostavke o smrti, da li je ili nije primila vakcinu, ako jeste da li je primila i buster dozu, šta je kačila na Fejsbuk, kako se zarazila, kako je tekao tok oporavka, kako joj se slošilo, otkud joj tromb, šta je stvorilo tromb, da li je imala prethodnih tegoba…

Uz senzacionalističke medije imamo prostora da budemo forenzičari (neuki, jasno) koji u međuvremenu igraju kolo na svadbama sa trocifrenim brojem zvanica, zajebavamo se po klubovima, splavovima, koncertima…

Uz donetu odluku da će posle 22 časa u ugostiteljske objekte moći samo oni sa kovid propusnicama dobijamo totalni Monti Pajton u kom je zdrav razum iscureo i ostade samo sprdnja koja (jer je sprdnja) dozvoljava da se zaražavamo po tržnim centrima i istim tim kafićima do 22. Jer izgleda da do 22 sata korona virus miruje, mlad je virus voli noćne provode, pa ga treba zaključati noću.

Umiru srednjoškolci, bore se pod respiratorima, mediji live izveštavaju sa sahrane preminulog glumca Marka Živića, ređaju se komentari življa koje uvek sve najbolje zna, a predsednik se zajebava sa Džonijem Depom izjavljujući seksističke rečenice poput one da su sve žene iz kabineta tog dana bile marljivije, ostajući duže na poslu sređene i doterane kao nikad pre. Ali, on zna da je to zbog njega a ne zbog Depa.

Pa, naravno dobri naš predsedniče, kakav Džoni, Vi ste bre najlepši, najzgodniji, najpametniji dasa u univerzumu kome izgleda ide na ruku ovo medijsko podizanje panike, sluđivanje naroda, kao i ove smejurija mere, jer, ne smeju se birači preterano razljutiti i zatvoriti.

Jesam li u pravu?

- Advertisement -
SourceLuftika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti