23.1 C
Belgrade
petak, 17 septembra, 2021

OTVORENI FAŠIZAM MILOVIH „KOMITA“: Hitlerovom parolom za „Crnogorsko proleće“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Patriotske“ auto kolone najavljene su i za ovu nedelju od 18 sati, a Patrotsko komitski savez na Fejsbuku je objavio snimak sa auto kolona.

OTVORENI FAŠIZAM MILOVIH "KOMITA": Hitlerovom parolom za "Crnogorsko proleće" (VIDEO) 1

„Jedan život. Jedan grb. Jedan dom. Jedna zastava. Jedna himna„, naveli su u opisu, otkrivajući tako ideološku pozadinu „crnogorskog proljeća“ čija je parola neverovatno slična Hitlerovoj: Ein Volk, ein Reich, ein Führer ili jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa.

- Advertisement -

To, nažalost, nije prvi put. I ranije je, a što je najparadoksalnije – pozivano na „otpor fašizmu“ nacističim poklikom.

Podsetimo, organizatori su zamolili učesnike da, ovog puta, postupaju suprotno svim obrascima ponašanja koji su dosad praktikovani u „komitskim“ kolonama. Pozvali su, dakle, na poštovanje epidemioloških mera, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbedno isticanje državnih simbola. Traže i nove izbore.

“Mi nemamo obavezu prema bilo kome osim prema Crnoj Gori i našim potomcima. Dok ne padne izdajnička Vlada Leposavića, Bratićke i Bojanića kuća nas gledati neće. Probudila se Crna Gora. Stiglo je crnogorsko proljeće”, navodi se, između ostalog, u pozivu.

- Advertisement -

Takođe, organizatori su juče tražili od MUP-a i policije da ih zaštite ističući da je u pitanju „socijalni protest“ te da oni „nisu provocirali učesnike litija i iritirali drugim obeležjima“, zaboravivši da su litije bila duhovni izraz bunta narod za očuvanje svetinja na kojima su učestvovali ljudi svih obeležja, pravoslavci, muslimani, katolici i tako dalje. A u sklopu ikonografije, nikad nije bilo udesa, paljenja kulturnog dobra, demoliranja grada ili međusobnih tuča i napada na stare ljude – što je slučaj sa „komitama“.

„Crnogorsko proljeće je demokratija„, zaključili su ti „patrioti“.

- Advertisement -
SourceIN4S
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti