22.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

OTKRIVENO JE: Projekat Rio Tinta nije završen

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poslanici „Moramo Zajedno” izjavili su, tokom konstitutivne sednice parlamenta, da su uočili da projekat Rio Tinta nije završen. Šef te poslaničke grupe Nebojša Zelenović tvrdi da se na tom projketu intenzivno radi. 

Dodao je da oni nemaju ništa protiv rudarenja, čak naprotiv, ali da je važno da se nacionalni resursi koriste na najbolji način.

- Advertisement -

„Još niko nije otkrio tehnologiju da se iz Jadra izvuče litijum na bezbedan način. Oni ne žele da vide druge potencijale koje ima Jadar”, rekao je Zelenović novinarima u skupštini, prenosi Tanjug.

Kaže i da navodi da je on doveo Rio Tinto nisu tačni, te da nije znao za to ni kada je bio gradonačelnik Šapca, niti pre toga.

Poslanik Aleksadar Jovanović je rekao da je na današnjoj sednici nekoliko puta rečeno da je vlada pod pritiskom građana i protesta odustala od projekta Rio Tinta, dodajući da je i predsednik Aleksandar Vučić kazao da mu je greška što je to dozvolio.

- Advertisement -

„Onaj ko pomisli da vraća Rio Tinto ili nekog drugog na to područje imaće opet na stotine ljudi na ulicama”, ocenio je Jovanović.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti