14.9 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

OTKRIVENO: Evo ga plan vakcinisanja u Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Korisnici staračkih domova stariji od 70 godina prvi će primiti „Fajzer-Biontekovu“ vakcinu, čije su prve količine od 4.875 doza danas stigle u Srbiji.
To je predviđeno planom koji je danas usvojio Nacionalni koorodinacioni tim za imunizaciju protiv kovida 19.

„Stariji od 75 godina su najosetljivija kategorija stanovništva, oni će prvi primiti, tako je i u većini zemalja u Evropi“, rekao je za Tanjug državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek koji je direktor Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

U drugoj tranši, koja se očekuje u januaru, biće imunizvani zdravstveni radnici u kovid sistemu, a zatim i ostalo medicinsko osoblje.

- Advertisement -

Đerlek kaže da se očekuje da u januaru stigne između 350.000 i 360.000 vakc. protiv virusa Korona.

„Ceo operativni plan će biti vrlo dinamičan i menjaćemo ga u zavisnosti od količina doza vakcina s kojima raspolažemo. Mi ćemo napraviti orijentacioni plan“, rekao je Đerlek i dodao da će se pratiti epidemiološka situacija i u skladu sa tim donositi odluke o planu vakcinacije.
On je naveo da se očekuje da početkom sledeće nedelje počne imunizacijas nakon što, kako kaže, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije odobri i uslužnu dozvolu za „Fajzerovu“ vakcinu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti