OTKRIVENO: Evo do kada će se nositi maske u Srbiji

Obavezno pročitajte

Maske u kante, ali ne još

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da, iako imamo više uslova da živimo normalnije, maske ćemo nositi bar do proleća sledeće godine.
Pri tome ćemo morati da držimo i odstojanje. Polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje, ukazao je Tiodorović.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je rekao da nema velikih promena.

- Advertisement -

Tiodorović je istakao je da to što imamo više uslova da živimo normalnije, da uživamo u kulturi, da podižemo duh koji će nam omogućiti da podižemo i fizičku spremnost, strpljenje i izdržljivost, ne znači da ne ostaju mere – maske ćemo i dalje nositi.

„Verovatno ćemo i sledeće godine da ih nosimo, barem do proleća i da ćemo pri tome morati da držimo odstojanje“, istakao je Tiodorović.

maske,

Smatra da su najvažniji faktor ljudi koji se vraćaju sa odmora, pre svega sa Mediterana, jer sve te zemlje pokazuju znatno povećanje broja pozitivnih i obolelih.

„Verovatno ćemo morati da razmišljamo, bude li taj trend imao ubrzanje i sa većim skokovima, da treba uvesti neku vrstu izolacije“, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje.

„To je prelomni trenutak u ovoj epidemiji, zato što ne samo da deca, roditelji i prosvetni radnici imaju jedan veliki ispit, nego i celo društvo ima ispit“, zaključio je Tiodorović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu