ZAŠTO LEGIJA ROBIJA? Otkriveni Đinđićevi atentatori, CIA ih čuva

0
796

Đinđić i atentatori

Kako piše Alo, otkrivena lokacija Đinđićevih atentatora, krije ih CIA u Americi.

– Đuri Mutavom je data mogućnost da uđe u program zaštite pod drugim identitetom. Najpre je promenio ime u Mladen Đurić, ali njegovo pravo ime i adresu znaju samo njegova uža porodica i služba za zaštitu svedoka države u kojoj živi.

Čak i naša služba malo zna o njemu. On i Škene su u državi koja ima ugovor sa Srbijom jer i mi njihove mafijaše pokajnike držimo pod nekim drugim identitetom. Koliko sam čuo, negde su u Americi.

Obično im se ponude velike zemlje poput Amerike, Kanade i Australije. Tamo nemaju stalnu zaštitu. Nešto su plaćeni i imaju posao. To je najbolja varijanta za njih. Nema ih nigde, ne postoje više – kaže za „Alo!“ izvor koji je učestvovao u istragama za ubistvo premijera Đinđića i otkriva kakva je sudbina atentatora.

Sudija: Između dva zla izabrali smo manje

Odgovarajući na pitanje zbog čega je ovim svedocima dat status zaštićenih svedoka uprkos tome što su imali kriminalnu prošlost, tadašnji sudija Specijalnog suda u Beogradu nam je kratko odgovorio:

– Između dva zla birali smo ono manje.

SVA IMENA I INDETITETI ATENTATORA

Đura Mutavi se poslednji put u javnosti pojavio 2016. na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije. Tokom bekstva, Mutavi se koristio lažnim dokumentima izdatim na ime Zorana Ilića, Radenka Ilića, Boška Balaća, Draga Ćerketa, Dragana Obradovića, Darka Petrovića i Kojice Pavlice.

Đinđić,

Nenad Šare, zvani Škene je za vreme rata u Krajini najpre bio pripadnik knindži, Foto: Youtube

Svedok saradnik o kome se najmanje zna je Nenad Šare, nekadašnji pripadnik knindži i JSO, koji je radio kao šef obezbeđenja Milorada Ulemeka Legije.

Ostavite komentar