4.8 C
Belgrade
sreda, 20 oktobra, 2021

VUČIĆI, SPREMITE SE ZA ROBIJU: Otkrivena veza između naprednjaka i Jovanjice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm ocenio je gostujući na televiziji N1 da postoji „neka dobra veza“ između vrha sadašnje vlasti i slučaja „Jovanjica“. „Kada je Vladimir Đukanović Đuka jedan od advokata Koluviji, a on je i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, onda je to snažna poruka pravosuđu i javnosti. A kada to što govori Đukanović, na izvestan način ponavlja i sam Aleksandar Vučić, onda vidite šta je politička volja. Ako zbrojite jedan i jedan, dobijete da ova vlast, iz nejasnih razloga, želi da čitav ovaj slučaj bude gurnut ad akta“, istakao je Švarm.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je vlasniku poljoprivrednog imanja „Jovanjica“ Predragu Koluviji, koji je optužen za uzgoj marihuane, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

– Vladimir Đukanović Đuka je deo ove vlasti i njegovo ponašanje u slučaju Kuluvije spada u naprednjačko radikalsku taktiku, da su oni i vlast i opozicija. Za sve ono što je krivo, krive su prethodne vlasti i neki ljudi u institucijama, a naprednjaci su uništili sve institucije u Srbiji. Dakle, Đukanović je napadao delove pravosuđa, delove policije ili neke političke rivale (Nebojši Stefanoviću) za koje mu je rečeno da ih napada sa najvišeg mesta. To su sve spakovali u nekom „kompotu“ koji ima veze sa zapadnim službama i zaverom protiv Srbije – istakao je Švarm.

- Advertisement -

Dodaje da je Đukanović „targetirao“ svoje neprijatelje za koje mu je bilo rečeno

– To je stara naprednjačka matrica kojom su uništili institucije i delove policije koji ne žele da rade kako se od njih traži, nego koji se drže zakona – naglasio je Švarm.Filip Švarm FOTO: Printscreen/YouTubeFilip Švarm o Jovanjici FOTO: Printscreen/YouTube

Prema njegovim rečima, čitava priča vlasti oko afere Jovanjica je imala ideju da se slučaj potpuno razvodni, onda da se krene da se odugovlači, „i na kraju da uđe u zastaru, ili nešto slično“.

- Advertisement -

„Bilo pitanje dana kada će Koluvija izaći na slobodu“

– To je ta kampanja. Ona je bila jasna još ranije. Mi smo u Vremenu početkom septembra tome posvetili broj, ali je još tada bilo vrlo jasno da je bilo pitanje dana kada će Koluvija izaći na slobodu, odnosno preći u kućni pritvor.

Smatra da su na ovakvu odluku suda imale uticaj i izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ovom slučaju.

– Na neki način, nanogica koju je Koluvija dobio je bila u skladu sa onim što je Vučić rekao. Kada imate tu vrstu odnosa sa najjače pozicije u državi, potpuno je jasno kuda čitava situacija ide, i kako to treba da se odvija – podvukao je Švarm.

Ocenio je da je pritvor Koluviji trajao predugo, kao i da su tokom čitavog slučaja vršene opstrukcije advokata i još nekih drugih delova pravosuđa.Vladimir Đukanović FOTO: PrintscreenVladimir Đukanović FOTO: Printscreen

– Verujem da će se ovaj postupak jako dugo vući i rešavati, i plašim se da on može da nestane kao voda u pustinji – rekao je Švarm i dodao je cilj režima da čitav slučaj gurne pod tepih i da ga obesmisli.

Podseća na fotografije sadašnjeg ministra policije Aleksandra Vulina i Predraga Koluvije, kao i da je veoma interesantno da od velikog broja imanja u Srbiji, Vulin odabere baš Jovanjicu za posetu.

– Dakle, očigledno da tu postoji neka dobra veza između Jovanjice i sadašnjeg naprednjačkog režima – zaključio je Švarm.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti